Global Garden brengt je in zuidelijke sferen

28 maart 2017 om 00:00 Zakelijk

Werelds tuincentrum brengt je in zuidelijke sferen

ZWAANSHOEK Eind maart en de zomertijd is al weer ingegaan. Dat betekent niet alleen hogere temperaturen en 's avonds meer licht. Het betekent ook dat binnenkort de tuinstoelen en parasols weer naar buiten mogen. Tijd voor de tuin dus, tijd voor Global Garden, het werelds tuincentrum op de rand van Zwaanshoek met een enorm aanbod aan heesters, vaste planten, kamerplanten, bomen en andere benodigdheden om een tuin sfeervol in te richten.

En dat is echt ongeacht de tijd van het jaar, benadrukt Mart Vester die zo'n 16 jaar geleden met Conny tuincentrum Global Garden aan de Hillegommerdijk opende. In de jaren daarvoor had hij al de nodige kennis opgedaan op het gebied van vooral phloxen, hosta's, hemerocallussen en andere vaste planten. En hij had een duidelijke passie voor bomen en heesters. Anno 2017 is die kennis alleen maar groter geworden, is het aantal personeelsleden fors uitgebreid en is er naast het 'groen' nu ook ruimte gereserveerd voor allerlei tuingerelateerde en sfeerartikelen.

"Waarmee je dus de tuin zo kunt inrichten dat je er niet alleen tijdens de warme maanden van kunt genieten", aldus Mart Vester, "maar dat er ook tijdens de maanden dat je liever binnen zit met de verwarming aan, toch nog iets groens te zien is." Groen dat groen blijft dus. Zelfs als het een paar graden vriest.

"Of we ons nog moeten voorbereiden op een Elfstedentocht weet ik niet. Maar ik weet wel dat we winterharde palmen hebben die zelfs tegen -15 kunnen. Zomer en winter groen. In je tuin, op je balkon of op je dakterras, want we hebben ook kleine exemplaren die het hele jaar kunnen blijven staan."

Dat laatste geldt zelfs voor olijven en vijgen die Global Garden speciaal uit Italië laat overkomen. Daar worden ze eerst opgekweekt, waarna ze hier in Nederland oud kunnen worden. En de olijven en vijgen zijn niet de enige planten die de reis naar het noorden maken. Mart Vester: "Steeds meer mensen gaan naar zuidelijke landen op vakantie en maken daar kennis met de Mediteraanse cultuur en natuur. Daar willen ze thuis ook van kunnen genieten. Wat betreft een groot aantal planten is dat geen probleem, want de temperatuurverschillen zijn nou ook weer niet zo groot."

Hetzelfde geldt voor de kurkeik (lid van de Quercus-familie), een prachtige groenblijver die van oorsprong veel voorkomt in de landen rondom de Middellandse Zee. Maar ook een boomsoort die het prima doet in een bak en daardoor in bijna elke tuin past (of op een wat groter balkon) en daar voor blijvend groen zorgt.

"Voor de liefhebbers van de Italiaanse sfeer - daar hebben we onder andere ook terracotta potten voor. Groot, klein, het assortiment is bijzonder groot." Vervolgens: "Dat laatste geldt uiteraard niet alleen voor de potten, maar ook voor zaken als lantaarns en tuinmeubelen."

Voor meer informatie, zie www.globalgarden.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie