Huisarts André van Es, fysiotherapeuten Bas van Houten en Sander Schelling en Apotheker Meryem Bilan voor het Medisch Centrum de Badhoeve.
Huisarts André van Es, fysiotherapeuten Bas van Houten en Sander Schelling en Apotheker Meryem Bilan voor het Medisch Centrum de Badhoeve. Jan Aukes

Huisarts, apotheker en fysiotherapeut onder één dak in Medisch Centrum de Badhoeve

16 november 2022 om 10:00 Zakelijk

BADHOEVEDORP Het is zover: het eerste project voor het nieuwe centrum van Badhoevedorp is klaar. Het gebouw van de Rabobank aan de Zeemanlaan, ooit een blikvanger in het dorpshart, werd getransformeerd tot Medisch Centrum de Badhoeve. Dit stijlvolle, nieuwe pand biedt onderdak aan 6 huisartsenpraktijken, een apotheek en een centrum voor fysiotherapie.

HUISARTS Per 21 november beschikken we hier over de eerste verdieping”, zegt dokter André van Es, woordvoerder namens Huisartsen Badhoevedorp. “Deze verhuizing levert ons flink meer ruimte op en dat was nodig. Het begon te knellen. Behalve de huisartsen hebben we een ondersteunend team van ruim 30 medewerkers. Die krijgen hier een splinternieuwe werkplek, helemaal toegespitst op de eisen van de 21ste eeuw. De Badhoeve ligt centraal, is goed bereikbaar en heeft  prima parkeerfaciliteiten. We mogen er trots op zijn. Het is toekomstbestendig en dat hoort bij een groeiend dorp. Er worden hier hele wijken bijgebouwd. En meer huizen betekent meer bewoners en dus meer patiënten.” 

De praktijkformule van Huisartsen Badhoevedorp blijft ongewijzigd. Iedere patiënt heeft een of twee artsen als vast aanspreekpunt en persoonlijk contact blijft voorop staan. ”In vergelijking met de Pa Verkuyllaan, waar we vandaan komen, oogt het hier allemaal wat strakker en zakelijker. Dan denk je snel: dat wordt onpersoonlijker. Maar daar hoeft niemand bang voor te zijn. We gaan door op dezelfde weg, alleen in een beter pand op een betere plek.”

APOTHEEK De BENU Apotheek, tot nu toe ook gevestigd aan de Pa Verkuyllaan, verhuisde eveneens naar het nieuwe medisch centrum. “Per 11/11: twee keer het gekkengetal, dus makkelijk te onthouden”, zegt apotheker Meryem Bilan lachend. “Ja, het waren hectische dagen, maar het is goed verlopen. We kunnen zeggen: de klus is geklaard. Onze cliënten zijn voortaan welkom op Zeemanlaan 20.”

De BENU Apotheek is te vinden op de begane grond. “We hebben hier een mooie ruimte met mogelijkheden voor aanpassing. Dat Huisartsen Badhoevedorp op één hoog zit is erg praktisch. Wat de locatie betreft: ik ga helemaal mee met André van Es: goed centraal en prima parkeerfaciliteiten. Logistiek allemaal uitstekend.” 

De dienstverlening van BENU blijft ongewijzigd. “Maar wel met iets extra’s, namelijk twee uitgifte-automaten, waar medicijnen voortaan 24 uur per dag zijn op te halen. Dat past in deze tijd. Als apotheker moet je goede en veilige medicijnen leveren en meer doen dan het verstrekken van een pilletje. Bijvoorbeeld het geven van deskundig advies, want medicijnen doen iets in je lichaam. Dat vraagt om zorgvuldigheid. Dat is ook belangrijk als je OTC-producten koopt. OTC betekent ‘Over The Counter’, het zijn middelen die vrij verkocht mogen worden. Gebruik ze niet zomaar bij je andere medicatie, maar check bij ons of alles elkaar wel verdraagt. Soms kunnen er vervelende reacties optreden. Dat moet je niet willen.”

BACK IN SHAPE Buurman van BENU Apotheek wordt Back in Shape, Fitness, Fysiotherapie en Re-integratie, tot nu toe gevestigd aan het Lorentzplein. “Schuin aan de overkant, we hoefden alleen maar over te steken”, zegt Bas van Houten. Samen met Sander Schelling nam hij vijf jaar geleden Back in Shape over. Bas en Sander, beiden fysio- en manueel therapeut, leerden elkaar kennen bij Ajax. “Voor onze studie deden we daar sportrevalidatie. Onze wegen scheidden even, maar we vonden elkaar weer terug bij Back in Shape. Leuk. Van dit bedrijf ons eigen bedrijf maken was een mooie uitdaging.” 

Bas, Sander en hun team moesten weg omdat hun oude pand wordt gesloopt. “We zijn blij met De Badhoeve. Per 14 november zijn we gestart. Prachtige mogelijkheden. En doordat we in één pand zitten met de artsen kunnen onze disciplines elkaar nog meer versterken.

Wie Back in Shape kent, zal zien dat deze verhuizing ook zorgt voor een nieuwe presentatie. Wie de afgelopen tijd om de hoek keek zag al dat de teamleden hun witte T-shirts hebben verwisseld voor zwarte. Maar dat is niet het enige. Bas: “Onder het motto Goodbye Red, Hello Blue hebben we nu ook afscheid genomen van rood als trending colour voor ons interieur en de outfits. Blauw is onze kleur voor de toekomst.”

Het medisch en paramedisch dienstenpakket van De Badhoeve  wordt op de tweede verdieping nog uitgebreid met de centra Silver (psychologie) en Huid (dermatologie).

Anja Maas

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie