Vader Paul samen met medewerker Robin Keek voor het pand van de Koperen Hemel.
Vader Paul samen met medewerker Robin Keek voor het pand van de Koperen Hemel. Annemiek Cornelissen / BDU

De Koperen Hemel geeft een feestje

1 maart 2023 om 14:00 Zakelijk

VIJFHUIZEN Met een brede glimlach schenkt hij een kop koffie in: “Ik zeg altijd als je 100 uur gewerkt hebt en je hebt 80 uur plezier, dan heb je er maar 20 echt moeten werken en dat is bij mij altijd het geval”, aldus Paul Hoenderdos, eigenaar van De Koperen Hemel. Hij is horecaman in hart en nieren en loopt alweer heel wat jaartjes mee, dus hij kan het weten.

Zoals bekend bij de insiders en dorpsgenoten heeft De Koperen Hemel haar naam te danken aan het prachtige koperen dak, dat je van verre al ziet schitteren. Dat is iets wat je niet snel tegenkomt en daar streeft Paul Hoenderdos naar in alles wat hij doet. De van oudsher slager weet waar hij mee bezig is. Als traiteur probeert hij zijn klanten de beste kwaliteit voor te schotelen en draait er zijn handen niet voor om, om ‘even’ 350 verse stokbroodjes met carpaccio te brengen bij een bedrijf. 

“Met name in de coronatijd was het allemaal niet aan te slepen”, zegt Hoenderdos. “Toen bleven we rijden, wat dat betreft zijn we die periode goed doorgekomen. Nog steeds stromen de bestellingen binnen en weten steeds meer bedrijven uit de regio de weg naar ons te vinden, voor broodjes, maar ook schotels. We hebben alles, zelfs halal. We staan voor goede kwaliteit. Al het vlees snijd ik zelf en dat komt natuurlijk omdat ik jarenlang slager ben geweest.” 

Sterker nog, toen Paul Hoenderdos De Koperen Hemel overnam, dat indertijd Café de Eendracht heette, werkte hij nog als slager. “Ik woonde toen nog in Heerhugowaard en hoorde dat De Eendracht te koop stond. Ik heb eerst de goodwill en inventaris gekocht en later het pand. De Eendracht deed ik er in het begin bij en dat betekende dat ik soms weken van 120 uur draaide. Op een gegeven moment was dat niet meer vol te houden en ben ik alleen voor de horeca gegaan.” 

Hoenderdos is nu twintig jaar eigenaar en dat is reden voor een feestje. Zijn populaire saté schotel gaat daarom als speciale jubileumactie verkocht worden voor 12,50 euro in plaats van 15.50 euro. “Men kan kiezen voor kip of varkenshaas en daar krijg je dan patat, salade en stokbrood bij.” 

Hoenderdos heeft zoals hij zelf zegt een unieke samenwerking met de organisatie van de Feestweek in Vijfhuizen. Op 1 april is er weer een gezellige avond in de bar van De Koperen Hemel en wordt het thema van de feestweek bekendgemaakt. Bovendien wordt op deze dag de Miss geïntroduceerd, dat is steevast een hele happening. “Dat is inmiddels een traditie geworden en dat gaat weer gezellig worden. We hebben er nu al zin in. En het is geen 1 april grap hoor!” 

Komende weken gaan dus in het teken staan van feest en gezelligheid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie