Willem Hoek kan met trots zeggen dat de winkel door een efficiëntere indeling maar liefst 300m2 is vergroot.
Willem Hoek kan met trots zeggen dat de winkel door een efficiëntere indeling maar liefst 300m2 is vergroot. Annemiek Cornelissen / BDU

Hoofddorp kleurt rood met heropening Dirk van den Broek

29 maart 2023 om 09:00 Zakelijk

HOOFDDORP “Het is de bedoeling dat Hoofddorp woensdag rood gaat kleuren”, aldus Willem Hoek, Supermarktmanager van de Dirk van den Broek vestiging op het Aalburgplein. Na een ingrijpende verbouwing opent de winkel op woensdag 29 maart weer haar deuren en dan wordt de daad bij het woord gevoegd, want voor iedereen ligt er een mooie rode shopper klaar. Bovendien maken tien klanten kans om een gevulde boodschappentas te winnen. Om het extra feestelijk te maken is er een appeltaart voor 0,99. Zaterdag 1 april, en dat is geen grap, staat er een prijzenrad, waarmee maar liefst 200 prijzen zijn te winnen.

Met trots kan Willem Hoek zeggen dat de winkel door een efficiëntere indeling maar liefst 300m2 is vergroot. Hierdoor heeft de groente- en fruitafdeling meer ruimte gekregen. Hoek is sinds vijf jaar vestigingsmanager van deze Dirk van den Broek. Hij werkt echter al 31 jaar bij het bedrijf, waarvan ongeveer 11 jaar als manager.

“In 2016 heeft Dirk van den Broek de toenmalige Coop winkel in dit winkelcentrum overgenomen en heeft de oude winkelindeling aangehouden. Een jaar later ben ik hier gekomen en al gauw bleek dat de winkel niet efficiënt was ingedeeld en dat we de ruimte beter konden benutten. Dat is nu gebeurd.”

Volgens Hoek heeft Dirk van den Broek het motto: “Kostenbewust werken houdt de verkoopprijs laag. We hebben de goedkoopste boodschappenmand van Nederland en dat komt puur omdat we onze winkels efficiënt inrichten. We werken nog kostenbewuster. Zo hebben we ledverlichting en steeds meer van onze winkels een installatie op basis van natuurlijk koudemiddel. Dat is allemaal duurzaam en energiezuinig.”

Zo wordt de restwarmte van de koelingen door de installatie gebruikt om de winkel te verwarmen. “We sparen tussen de 40 en 50% energiekosten, waardoor we de verkoopprijzen laag kunnen houden. Deze investering is het dus zeker waard. Bovendien zijn we nog steeds een volledig familiebedrijf, dat het eigendom is van de familie van den Broek.” 

Vanaf nu wordt de groente en fruit gekoeld bewaard, waardoor betere kwaliteit gegarandeerd kan worden. Nieuw in deze winkel is dat klanten binnenkomen op het Kanskoopjesplein met non-food acties. Dit is van oudsher een belangrijke assortimentsgroep bij Dirk, waarmee zij zich onderscheiden van andere supermarktketens. Hier kan men leuke aankopen doen.

“We hebben denderende Dirk Dagen met spectaculaire aanbiedingen, die vanaf nu dus altijd voorin de zaak zijn te vinden. Hier kunnen de klanten lekker neuzen. Men kan vanaf nu zelf betalen middels Scan&Go en SafePay. We hebben zeven scanpalen, waarvan eentje is uitgerust met safepay. Hier kunnen de klanten met contant geld betalen. Dit vergroot de veiligheid voor onze medewerkers. Voor iemand die kwaad in zin heeft, is er dus niets meer te halen.” 

Tijdens de verbouwing is wat hergebruikt kon worden hergebruikt. “Van stellingen tot snijmachines. Bovendien was dit niet te realiseren als ik niet zo’n top team om me heen had. Sommige van hen werken hier al vanaf hun 15de en hebben zich opgewerkt tot leidinggevende. Daar ben ik best wel trots op. Ze hebben keihard gewerkt, ook nu tijdens de verbouwing.”

Door Annemiek Cornelissen

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie