De politie kan niet bevestigen dat er onrust heerst in het uitgaansleven van Hoofddorp. Over de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag is door een woordvoerder niets terug te vinden in de systemen en archieven.

Een woordvoerder van de gemeente beaamt dat het zaterdagnacht inderdaad onrustig is geweest in het centrum. "Er werd niet voldoende afstand gehouden. Het personeel in Josephines Bar is daarop aangesproken en men weet wat ze moeten doen. Josephines staat verder prima te boek. Net zoals elders in het land begint de maatschappij zich meer te roeren, ook in het uitgaansleven. Maar vooralsnog is het niet verontrustend. Dit zijn incidenten. Het is wel van belang dat mensen beseffen dat een tweede coronagolf zo kan uitbreken als we geen afstand bewaren. Dus daar moeten we met elkaar op blijven letten."

Het zou kunnen zijn dat enkele bezoekers van ons betrokken waren, bijvoorbeeld om de boel te sussen

De nieuwe bedrijfsleider Emanuel Schob van Josephines Bar zit behoorlijk in zijn maag met het gebeuren. "Er vond na sluiting buiten op straat het een en ander plaats. Het zou kunnen zijn dat enkele bezoekers van ons daarbij betrokken waren, bijvoorbeeld om de boel te sussen. Het is een klein straatje. Maar de ruzie had niets met ons bedrijf te maken. Wij zijn een nette wijn- en cocktailbar met een goede naam en willen dat graag zo houden. We zullen calamiteiten in de toekomst proberen te voorkomen via extra beveiliging."

Schob benadrukt dat het bezoek en personeel van Josephines Bar zich zaterdagavond keurig aan de richtlijnen van het RIVM hielden, maar dat het wellicht toch ergens mis is gelopen. "We wijzen daar iedereen steeds goed op, en zullen dat de komende tijd blijven doen. Het personeel heeft duidelijke restricties over. Om herhaling te voorkomen zetten we extra beveiliging in en hanteren in het weekend een strikt deurbeleid. "