In nauw overleg met de GGD zijn er aanvullende maatregelen genomen om patiënten en medewerkers te beschermen. Dit houdt onder andere in dat de medewerkers van de huisartsenpraktijken tijdens aanwezigheid in het pand continu handschoenen en een mondmasker dragen en dat de huisartsenpraktijk beperkt open en bereikbaar is. De GGD heeft aangegeven dat het onder deze voorwaarden veilig is voor patiënten om de huisartsenpraktijken te betreden. De huisartsenpraktijk is bereikbaar voor dringende vragen en spoedeisende gevallen op het spoednummer. Tevens proberen de artsen de face-to-face contacten met de patiënten in de praktijk te minimaliseren tot problemen die echt niet kunnen wachten.

Tot nu toe is er op bijna dagelijkse basis contact geweest met de infectioloog van de GGD Kennemerland. Zij zijn nauw betrokken bij de beslissingen ten aanzien van de zorgverlening. Op 24 juli zal besloten worden of de huisartsenpraktijken per week 31 weer normale zorg kunnen gaan bieden.

Bij de andere disciplines in het MC de Pionier is er geen sprake van besmettingen. Ook is er geen fysiek contact geweest tussen de verschillende disciplines in MC de Pionier. Verheul en Weerman fysiotherapeuten, de Verloskundigenpraktijk Haarlemmermeer, de psychologenpraktijk Hijnen/Durieux en de dieëtistenpraktijk Adamse blijven veilig en verantwoord open voor reguliere behandelingen. Volgens de GGD is het ook voor patiënten van bovenstaande disciplines veilig om voor hun afspraak te komen in MC de Pionier.