"Voor ons is het zeer jammer dat het evenement niet doorgaat omdat dit de eerste keer was dat we het NK mochten organiseren. Dit vanwege het tienjarig bestaan van de Kortebaan nieuwe stijl in Hoofddorp. We hebben er een heel jaar aan gewerkt met sponsors en vrijwilligers. Deels is dat voor niets geweest. Het is de vraag of we opnieuw een kans krijgen het landelijke kampioenschap te organiseren. Misschien bij ons 12,5 jarig bestaan?"

Kas vindt het ook voor het publiek jammer dat het evenement niet doorgaat. "Veel mensen hebben er naar uitgekeken. Gelukkig kan niemand wat aan de oorzaak doen, we hebben allemaal te maken met de coronabeperkingen. Op financieel vlak valt de schade op zich wel mee. De sponsors hebben aangegeven door te gaan naar volgend jaar. We zijn nog wel met de gemeente in gesprek over de ontvangen subsidie, specifiek voor het NK. In hoeverre kunnen we die inzetten voor de kosten die we hebben gemaakt, is de vraag. In oktober gaan we onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst. Gelukkig praat je niet over vele duizenden euro's, en hebben we ietsje reserve opgebouwd."

Het afwachten of er in 2021 genoeg paarden overblijven om de kalender voor de kortebaan te vullen 

Overigens wil kortebaandraverijen.nl de liefhebbers, inwoners van Hoofddorp en andere vaste bezoekers van de koers over de Kruisweg toch een middag vol paardensportplezier aanbieden. Mathieu Hilgersom van deze organisatie: "Daarom zorgen we in samenwerking met wedorganisatie Runnerz voor een online alternatief: ‘De Hoofddorp Challenge’. Hiervoor heeft het gekozen voor de koersen op Victoria Park Wolvega die weliswaar op vrijdag wordt verreden, maar er was geen koers op zaterdag."

"Tot nog toe heeft elke kortebaan in Nederland een vervangende race. Hoofddorp was de achtste en hoort daar zeker bij. Het is een groot evenement met veel belangstelling. Ik begrijp dat de teleurstelling groot is, zeker nu het NK hier zou plaatsvinden. Wat dat betreft is het hopen dat volgend jaar alles weer normaal is want ik ben bang dat er na een raceloos jaar paarden uit het circuit worden gehaald. Volgend jaar zal het aanbod minder zijn en dan is het afwachten of er genoeg paarden overblijven om de kalender voor de kortebaan te vullen. "