Ilonka den Ouden van Team Sportservice Haarlemmermeer: "We waren uitgegaan van honderd pakketten, bestemd voor gezinnen die bekend zijn bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Uiteindelijk hebben we er 166 uitgedeeld binnen de Haarlemmermeer."

"De pakketten bestaan uit allerlei sportmaterialen, zoals verschillende formaten ballen, een badmintonset, ballonnen, stoepkrijt en elastiek. Daarnaast kreeg het gezin een boekje met beweegkaarten. Hierin staan spelregels en leuke variaties om de spelletjes te spelen, samen of alleen. De materialen zijn handig om thuis, in de tuin of op straat te spelen alleen of met broertjes en zusjes. De samenwerking is tot stand gekomen met diverse partijen en gebaseerd op een vergelijkbaar pakket in Utrecht. In Haarlemmermeer hebben we er wat andere materialen in gedaan, zoals badmintonrackets, elastiek en onze eigen beweegkaarten. Via gekoppelde beweegprogramma's van Team Sportservice op YouTube worden extra spelideeën gegeven."

"Wat de meest populaire onderdelen zijn weten we nog niet, maar het enthousiasme bij de ontvangers was groot. Samen met collega's hebben we de tassen bij de gezinnen thuis gebracht. Je merkte dat door het wegvallen van school en verenigingen het aantal beweegmomenten drastisch is gedaald. We hopen de kinderen een positief steuntje in de rug te hebben gegeven tijdens de laatste weken zonder school en verenigingen.."

Of het beweegpakket, kosten rond de 40 euro, een blijvertje wordt binnen Team Sportservice kan Ilonka den Ouden niet zeggen. "Je zou denken dit is ook leuk voor de zomervakantie, maar tijdens de schoolvakanties worden door ons al volop activiteiten georganiseerd waaraan kinderen gratis of tegen een kleine vergoeding kunnen deelnemen. Dit jaar komt daar nog bij dat het onzeker is hoe de zomervakantie zal verlopen. Dus het blijft voorlopig bij deze uitzonderlijke situatie."