De openbare school aan de Vossestein is de grootste van Nieuw-Vennep en is gestructureerd in vier ‘bouwen’: groepen 1/2, groepen 3/4, groepen 5/6 en groepen 7/8. Deze bouwen worden aangestuurd door bouwcoördinatoren. In verband met de coronacrisis wordt er een rooster gedraaid waarbij de ene helft van de groepen maandag en donderdag les krijgt, en de andere dinsdag en vrijdag.

Donderdag werden de ouders van de betreffende groep geïnformeerd dat er de komende weken geen school is. Het gezin van de besmette moeder woont in Getsewoud in de Componistenwijk. Witjes wil niet zeggen om welke groep het gaat. "Deze details voegen in een artikel niets toe. Ik wil voorkomen dat kinderen een vervelende sfeer ervaren op school. De school moet in deze tijd vooral een plek zijn om het fijn te hebben met elkaar en ervaringen te delen. Nu er weer steeds meer open gaat en er meer getest gaat worden zal dit vaker gaan gebeuren. We zijn hier als school alert op, handelen snel en communiceren dit altijd als eerste naar onze ouders. Wij hebben met de betreffende moeder gesproken en volgens de RIVM-richtlijnen zit het hele gezin twee weken in thuisquarantaine. De moeder maakt het goed. Verder is de sfeer op school rustig."
Los van deze situatie houdt op 't Joppe ongeveer zeven procent van de ouders hun kind thuis in verband met angst voor corona, dat is onder het landelijk gemiddelde.