"Ik heb een spandoek met hun namen laten maken voor ze", zegt John. Uiteraard zijn Mandy en ik blij. Jammer genoeg konden we door de bekende reden geen feestje geven, maar we hebben met familie wel een borrel op het succes gedronken."

De twee liepen zonder moeilijkheden door hun schooltijd heen. "Fabian is 18 jaar en nooit blijven zitten. Op de Antoniusschool Ridderspoorstraat ging het al heel soepel, ook het vwo op het HVC liep voorspoedig. Vooral op het gebied van vreemde talen ging het makkelijk. Hij is iemand die rustig blijft en het overzicht behoudt."

Fabian, die een jaar of zes op korfbal in Nieuw-Vennep zit, is een enthousiast gamer. FIFA20 is zijn favoriete spel. Volgend jaar gaat hij naar de Hogeschool in Leiden voor een sociaal juridische opleiding.

Hij kan eventueel gezellig met zijn zusje reizen, zij gaat naar dezelfde school, maar dan voor de PABO. Fay (16) is ook al zo'n probleemloos kind, en zit ook op korfbal. Net als haar broer is ze nooit blijven zitten. Ze heeft vijf jaar lang hard gewerkt aan haar havo-diploma. "Maar ze had net zo goed VWO kunnen doen", schept John op. "Het ging soms ietsje té gemakkelijk. Fay staat gemiddeld een acht en is eigenlijk overal goed in. Naast school vindt ze veel dingen leuk. Shoppen springt er boven uit. Ook past ze op bij kinderen in de buurt en spreekt ze regelmatig af met vriendinnen."

Het gezin dat ook Igor telt (14 jaar, vwo), hoopt de periode te kunnen afsluiten met een paar weken vakantie in Frankrijk en Spanje. "Het is even afwachten of dat door kan gaan, anders maken we het gewoon gezellig thuis in Nieuw-Vennep", besluit het gezinshoofd.