De Reigers was de laatste jaren een stabiele tweedeklasser in het regionale hockey. Een plek die niet tot de verbeelding spreekt in deze sport. Het is na de Hoofdklasse, Promotieklasse, Overgangsklasse en Eerste klasse het vijfde niveau. Er zitten slechts twee klassen onder. Met een inwonertal van Hoofddorp is een meer aansprekende positie mogelijk voor De Reigers.

Thiers: "We willen hogerop. We hebben ambities, goede ervaren speelsters, talenten en een leuke lichting in de A-en de B-jeugd. De afgelopen jaren is er niet uitgehaald wat er in zat. Het team was te onervaren, maar soms lukte het gewoon nét niet. En het is een enorm verschil of je drie punten pakt, of slechts eentje. Wel zijn er enorme stappen gezet in tactiek en wat betreft individuele ontwikkeling. We hebben met aanvoerder Kim Vermeulen (22) een boegbeeld en Saskia Lodders zorgt voor de ervaring. Verder is Leonie Schoone een enorm talent."

"Als topsportcommissie praten we vaak met de dames over onze ambities en het gewenste groepsproces. Iedereen is het eens dat er meer inzit. Het is nu een kwestie van niet lullen maar poetsen."

Binnen een familieclub als De Reigers,.zijn we terughoudend met het actief zoeken naar versterking van buitenaf. Het betalen van spelers zit er sowieso niet in. "Maar we staan altijd open voor nieuwe meiden", zegt Thiers. "Ze moeten wel in de clubcultuur passen. In principe willen met met elkaar, met deze groep, de stap naar boven zetten. Wat dat betreft zijn we blij met Willem Sanders ter vervanging van Jarrit Hueting die de dames de laatste drie jaar trainde. Sanders is een inspirerende, rustige en evenwichtig man, inhoudelijk sterk. Het is moeilijk om een goede coach te vinden, maar het ons gelukt."

Voor Sanders zelf is een positie als hoofdcoach een stap omhoog. De 35-jarige Amstelvener was de afgelopen twee seizoenen als assistent werkzaam bij de dames van overgangsklasser Xenios (Badhoevedorp) en was daarvoor hoofdcoach van de heren van Strawberries (Haarlem) en AMVJ (Amstelveen). Hij was niet eindverantwoordelijk, nu wel, en mag hij laten zien wat hij kan.