PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Hoofddorp

‘Tijdelijke woningen niet pal naast Vennepse volkstuinen’

Overig
Foto: Google
16 mei 2021, 08:33
Volkstuinvereniging Nieuw-Vennep aan de Oosterdreef.
Volkstuinvereniging Nieuw-Vennep aan de Oosterdreef.
NIEUW-VENNEP

Via een bezwaarschrift aan de gemeente wil het bestuur van Volkstuinvereniging Nieuw-Vennep de geplande tijdelijke woningen aan de Oosterdreef gepland pal naast hun complex tegenhouden. “Het terrein van het voormalig zwembadcomplex De Meerval is een veel betere locatie. Verder vrezen we voor onrust.”

De Volkstuinvereniging Nieuw-Vennep heeft 67 leden, en zit al 45 jaar op het aanpalende perceel waar de gemeente in samenwerking met woningbouwcorporatie Ymere voor een termijn van vijftien jaar zestig tijdelijke woningen wil realiseren. De helft is voor statushouders. Als alles meezit worden de eerste huizen in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd.

Secretaris Jessica Griekspoor wil dat niet. Ze geeft aan, ‘net als als vele andere partijen’, niet gekend te zijn in het voorgenomen besluit. “Ons is het recht van participatie is onthouden. Wij voorzien in een behoefte van vele bewoners om een eigen volkstuin te kunnen onderhouden. Zeker in coronatijd is deze mogelijkheid van nog groter belang ..