Het Raadhuisplein in Hoofddorp is sinds begin juli omgetoverd tot één groot terras. De horecaondernemers van De Beren, Plein14 en Woodstone hebben de neuzen dezelfde kant op gezet en dankzij de coördinatie van Langeveld (bekend van MeerLive en Hoofddorp Culinair) heeft Haarlemmermeer er een aantrekkelijke uitgaansbestemming bij. Het telt 250 zitplaatsen, en een gedeelte waar de hele zomer leuke acts spelen. Er kan niet alleen worden genoten van een kopje koffie met wat lekkers of een alcoholistische versnapering, er is ook een uitgebreide menukaart met complete maaltijden (verzorgd door TwoChefs) en speciale drankjes van choco tot Moët & Chandon.

Het terras is van woensdag t/m zondag geopend tot 22.00 uur, maar als het gezellig is, dan blijft het langer open. Het terras blijft in ieder geval de hele zomer t/m september op het Raadhuisplein.

Iemand riep enthousiast: het lijkt hier Amsterdam wel!

Langeveld: "We draaien tot nu toe erg goed. Sinds het mooi weer is geworden, blijft het ook s avonds 'gezellig druk. Vooral vrijdagavond loopt het goed, dan is er een happy hour en staan er dj's geprogrammeerd. Zaterdag hebben we vaak kleine live-optredens, wat zorgt voor een wat ouder publiek. De zondag staat in het teken van Nederlandstalig."

"We krijgen enorm leuke reacties. Mensen zijn blij dat er eindelijk weer wat gebeurt, ze hebben maanden binnen gezeten. Het mooiste dat ik heb gehoord is dat iemand enthousiast riep: 'het lijkt hier Amsterdam wel!' Ook dj's en artiesten werken belangeloos mee, mede dankzij poppodium Duyker. Verder hebben we de beschikking over een groep vrijwilligers die op allerlei manieren helpen."

Voor de ondernemers is het fijn weer volop blije mensen te zien en wat extra gasten te kunnen ontvangen. Het gaat de coronacrisis niet goed maken, maar er wordt wel ietsje teruggewonnen. "De exploitatie gebeurt gezamenlijk," legt Langeveld uit. "De inkomsten komen in een gezamenlijk potje. Het terras wordt gezamenlijk geëxploiteerd, er zijn geen aparte stoeltjes."

"Iedereen ziet dat dit een goede en leuke manier is om de crisis door te komen. Afhankelijk van het weer blijven we tot eind september open. In eerste instantie zou het horecaplein eenmalig zijn, maar het bevalt zo goed dat we nu al denken om dit volgend jaar te herhalen."

pr
Foto: pr
Het Raadhuisplein in Hoofddorp is sinds begin juli omgetoverd tot één groot terras.