Enkele honkballiefhebbers richtten zich teleurgesteld tot de redactie van HCnieuws na het bijwonen van het de eerste thuiswedstrijd op 18 juli van Meerlase Pioniers-HCAW (3-3). In plaats van een plekje in te nemen in het stadion, moesten ze naar het tweede veld.

Ooit werd dit omschreven als mooiste honkbalstadion van Europa

Ko Alewijn, honkballer van het eerste uur: "Wat een triestheid. Een leuke en best goede wedstrijd met behoorlijke publieke belangstelling. Langs het veld een ‘koek-en-zopie’ voor de toeschouwers, bestierd door actieve en hulpvaardige vrijwilligers. De prachtige tribune was niet beschikbaar. Na afloop zijn we nog even langs het hoofdveld gelopen, hobbelig en met grote kale plekken. Ongelofelijk. Ooit werd dit omschreven als mooiste honkbalstadion van Europa. Het moet toch mogelijk zijn dat er capabele mensen opstaan en met politiek en bedrijfsleven in gesprek gaan om tot een oplossing te komen?"

Liefhebber Milco Numan volgt met interesse en afschuw de berichtgeving over het honkbalstadion. "Enerzijds gaat het me aan het hart, omdat ik daar graag kom, maar aan de andere kant stoort het mij als inwoner van en belastingbetaler in de Haarlemmermeer dat er met grote regelmaat forse bedragen moeten worden opgehoest vanuit gemeenschapsgelden om de accommodatie te onderhouden. En als ik het gras zo snel bekijk, dan staat er voor dit seizoen geen enkele wedstrijd gepland op het hoofdveld."

Blij dat het tweede veld volwaardig voor de hoofdklasse is

Volgens voorzitter Wilco Geesink van beheerder stichting ETO zal het veld nog tot en met augustus onbespeelbaar blijven en aangezien de competitie tot in oktober doorloopt, zal er toch nog gespeeld kunnen worden. "We hebben het veld begin april helemaal afgegraven en opnieuw ingezaaid omdat er problemen waren met langpootmuggen. Waarom nu niet overal egaal gras ligt, is onduidelijk. Specialisten begrijpen niet waarom het niet overal groeit. Je ziet overal kleine plukjes gras naar boven komen. daar kan je niet op honkballen."

Geesink, die benadrukt dat de gemeente eigenaar is van het complex, is blij dat het tweede veld volwaardig voor de hoofdklasse is. "Andere verenigingen zijn daar jaloers op. Er staat een tribune en een geluidsinstallatie. Alleen voor de speaker en officials moet er een ruimte komen, maar daar wordt aan gewerkt."

"We gokken er op in september weer op het hoofdveld te kunnen spelen. Dat betekent dat de donderdagavondwedstrijden elders worden afgewerkt. Komende donderdag zijn we te gast bij RCH uit Heemstede. We ruilen waar mogelijk wedstrijden om. Dat is overigens gebruikelijk, Storks uit Den haag bijvoorbeeld doet dat ook en speelt donderdags in Rotterdam."

"Wat wel jammer is dat de donderdag voor de horeca een goede avond is, en die hebben we juist dit seizoen in eigen beheer. Dat kost weer inkomsten, en dat na financiële problemen met de exploitatie en de coronacrisis. Het is een kwestie van pech op pech hebben."