Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! zei in gesprek te zijn met een ondernemer die belangstelling heeft om het stadion over te nemen. Zijn partij heeft het complex laten taxeren door een makelaar. Er kan volgens Meijer op korte termijn een klap op worden gegeven.

Sportwethouder Mieke Booij reageerde dat het college bereid is om naar elk serieus plan te kijken dat de exploitatie van het honkbalstadion kan verbeteren. B en W zijn ook bereid om het bestemmingsplan hiervoor te wijzigen, al is dat nog een lange weg te gaan.

De exploitatie van het honkbalstadion is al jarenlang een hoofdpijndossier van de gemeente. De stichting ETO, die het complex beheert, klopt geregeld bij de gemeente aan om de enorme tekorten te dekken. De politiek wil daarom dolgraag af van dit schip van bijleg.

Het college heeft laten onderzoeken wat de beste optie zou zijn. B en W kiezen ervoor om de huidige constructie voort te zetten. Dat houdt wel in dat er eenmalig 755.000 euro moet worden gedokt om de tekorten te dichten en daarnaast elk jaar 255.000 euro moet worden gedoneerd om ETO overeind te houden. Voorzitter Tim Akkerman van honk- en softbalvereniging Vennep Flyers noemde dat tijdens de vergadering erg oneerlijk naar andere sportclubs toe, die veel minder subsidie ontvangen.

Toch wil een raadsmeerderheid niet zomaar de stekker uit het honkbalcomplex halen. Dat zou namelijk betekenen dat honk- en softbalvereniging Hoofddorp Pioniers geen thuishaven meer heeft. En die club kan er niks aan doen dat er een veel te duur stadion is gebouwd, zo stellen raadsfracties.

Forza! kwam dus met een nieuwe optie op de proppen. Volgens wethouder Booij is er wel haast geboden, want anders valt stichting ETO om. De raad praat er na het zomerreces in augustus verder over.

Frits Verhagen