Wie zijn dochter in Haarlemmermeer op voetbal 'doet' kan het best kiezen voor Overbos in Hoofddorp. Niet alleen omdat het eerste van de twee seniorenteams het hoogst speelt (2e klasse), het telt liefst 12 meidenteams goed verdeeld over diverse leeftijdsgroepen en is daarmee de grootste vrouwenvoetbalclub in onze gemeente. Twee 30 pluselftallen maken de gezelligheid compleet.
Dios in Nieuw-Vennep is een goede keuze. De club telt zeven meidenteams waarvan overigens drie in de groep onder 15 jaar. Opvallend genoeg speelt het eerste slechts in 5e klasse zondag en is daarmee het laagst spelende vrouwenteam in onze regio.

Ook SV Hoofddorp doet het goed met met zeven meidenteams, waarvan drie in de groep onder 13 jaar. Er zit ietsje meer prestatiedrang in deze club, want het eerste en enige seniorenteam speelt in de 3e klasse op zaterdag.

VVC Nieuw-Vennep is met zes meidenteams een goede vierde, de teams zijn keurig verdeeld over de diverse leeftijdsgroepen. Senioren spelen daar echter niet.

Pancratius (Badhoevedorp) doet het met vijf jeugdteams ook behoorlijk, (waarvan twee onder 17 jaar). Het enige seniorenteam speelt op zondag in de 4e klasse.

Een opvallende bezetting heeft DSOV uit Vijfhuizen dat naast het seniorenelftal op zondag (3e klasse), twee dertigplusteams telt. Verder telt het een elftal onder 19 jaar en twee onder 15 jaar. Het accent bij deze club ligt wat betreft vrouwenvoetbal op hogere leeftijd, dit in tegenstelling tot het gangbare leeftijdsverloop.

SCW Rijsenhout heeft een team van boven dertig jaar en twee meidenteams onder 13 en onder 15. Een kwestie van ouders die hun dochters hebben gevraagd een team op te richten?

vvZwanenburg telt twee jeugdteams (o17 en o15), een seniorenteam in de zondag 4e klasse en een elftal van boven dertig jaar.

Kagia uit Lisserbroek heeft alleen een team dertig plus dat net als de leeftijdgenoten op vrijdagavond de competitie afwerkt.

SC Badhoevedorp heeft een meisjesteam o9.

UNO Hoofddorp is een echte mannenvereniging en biedt geen vrouwen- of meisjesvoetbal.