Afbeelding
Thomas Abrahams

Carsharing ook op Schiphol

26 september 2018 om 16:29

Car2go actief met autodelen op luchthaven

De belangstelling voor het delen van een auto neemt nog steeds toe. Achterliggende gedachte van dit concept is dat auto's het grootste deel van hun leven geparkeerd staan. Bij het delen van een auto wordt die veel effectiever gebruikt dan bij auto's in eigen bezit gebruikelijk is.

Een van de aanbieders van dit concept is car2go, waarbij Smarts worden ingezet voor het fijnmazige transport in diverse stedelijke gebieden in binnen- en buitenland.

Het concept telt inmiddels 63.000 Nederlandse klanten en beschikt alleen in Amsterdam al over 350 elektrisch auto’s. Voor hen is er nu een nieuwe optie beschikbaar.

Op luchthaven Schiphol zijn namelijk zestien parkeerplaatsen en acht elektrische laadpalen gerealiseerd waardoor het mogelijk is om vanuit de stad naar de luchthaven te rijden en de Smart daar te parkeren. Een omgekeerde rit behoort daarbij uiteraard ook tot de mogelijkheden.

De parkeerplaatsen liggen op loopafstand van de terminal en de slagboom open zich automatisch bij het binnen- of uitrijden van de parkeerplaats.