De Opel Combo is één van de drie winnaars.
De Opel Combo is één van de drie winnaars. Eigen foto

International Van of the Year bekend

26 september 2018 om 16:42

Drietal van zustermerken wint eretitel

De winnaar(s) van de eretitel International Van(s) of the Year 2019 zijn bekend. De letters 's' geven hierbij al aan dat het dit keer om meerdere winnaars gaat. Kenners weten dan al dat de titel is voor het drietal Citroën Berlingo, Peugeot Partner en Opel Combo. Dat werd bekend tijdens de IAA Bedrijfswagententoonstelling in het Duitse Hannover.

De drie zustermerken Citroën, Peugeot en Opel komen de komende periode met een waar product-offensief, omdat van deze modellen ook meerdere personenautoversies op de markt verschijnen.

De beoordeling werd gedaan door een vakjury bestaande uit vijfentwintig bedrijfswagenjournalisten afkomstig uit heel Europa en de bijbehorende prijs werd onlangs uitgereikt tijdens de IAA Bedrijfswagententoonstelling in Hannover.

De winnaars waren met elkaar goed voor 127 punten en bleven daarmee de als tweede geklasseerde Mercedes Sprinter (92 punten) behoorlijk royaal voor.

De derde plaats ging naar de Ford Transit Connect, gevolgd door de Renault Master Z.E. en de Ford Transit Courier.

ZWARE MODELLEN Ford moest het dus doen met een lage klassering in de categorie voor lichtere voertuigen, maar was wel het meest succesvol bij de zware modellen, want als International Truck of the Year 2019 koos de jury de in Turkije geproduceerde Ford F-Max. Deze krachtpatser versloeg daarmee - en dat was voor velen toch wel een grote verrassing - de Scania Urban Range en de Volvo FH LNG versloeg.