Trio verleidt publiek met ragfijn samenspel

27 september 2018 om 13:28

Concert in Het Oude Raadhuis

HOOFDDORP Het Pelgrim Trio ontstond min of meer toevallig door de ontmoeting van een al jarenlang succesvol opererend duo op altviool en piano met een klarinettiste die in de buurt kwam wonen. Zondag 14 oktober staan ze vanaf 14.00 uur in Het Oude Raadhuis.

Karin Dolman, Caecilia Boschman en Thea Rosmulder begonnen als Pelgrim Trio in 2004 met een eerste concert in het Hof in Dordrecht. Het was het begin van een samenwerking met vele concerten, waaronder ook een jaarlijks zomeroptreden op de Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam. Het trio onderneemt op het concertpodium hun persoonlijke bedevaart naar lonkende uithoeken van de muzikale wereld. Maak hun reizen mee en onderga momenten van overweldigende dynamiek, adembenemende verstilling en spiritualiteit met humor en charme. Op het programma staan het ‘Kegelstatt Trio’ van Mozart, het dubbelconcert van Max Bruch en het Trio van Peter Schickele.

Thea Rosmulder studeerde klarinet bij Walter Boeykens en Nancy Braithwaite aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Rosmulder is al jaren een actief en bevlogen freelance musicus op een breed terrein. Zij speelt in l'Orchestra Particolare, en vervangt muzikanten in andere orkesten en regelmatig in musicals als 'Anatevka' en 'Les Miserables'.

Altvioliste Karin Dolman studeerde viool en altviool aan het Rotterdams Conservatorium bij onder meer Vavlav Novak en Henk Guittart. Na het behalen van haar diploma Uitvoerend Musicus was ze prijswinnaar op het Lionel Tertis altvioolconcours en was zij Laureaat voor de Brahms Prijs in Baden Baden. Dolman is een specialiste in de vertolking van hedendaagse klassieke muziek.

Caecilia Boschman studeerde piano bij Frans van Hoek aan het Rotterdams Conservatorium. Boschman maakt deel uit van diverse kamermuziekensembles, waaronder het Ophelia Trio. Met altvioliste Karin Dolman bereikte ze een finaleplaats tijdens het Internationale Duoconcours in Vierzon.

Kaarten kosten 18 euro en zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse of via www.demeerse.nl of 023-5563707.