Vince de Kwant zet DSOV middels een strafschop op 1-2 tegen Jos Watergraafsmeer. Simone Slot

Explosieve start DSOV in 1ste klasse

2 oktober 2018 om 14:29

Achterstand omgebogen naar ruime zege

VIJFHUIZEN De seizoensouverture werd vorige week nog afgelast, maar het debuut van DSOV in de 1ste klasse is afgelopen zondag uitgelopen op een klinkende overwinning: 5-2.

De gedoodverfde kampioenskandidaat JOS Watergraafsmeer kwam naar Vijfhuizen, en de wedstrijd was nog geen kwartier oud of de thuisploeg keek al tegen een 0-2 achterstand aan. Tussen de twee doelpunten door had Jean Pierre Kerkeboom overigens een serieuze kans de stand gelijk te trekken toen hij in twee instanties de goed keepende Colby Harmon van JOS Watergraafsmeer op zijn pad vond.
Al met al een ontluisterende start maar de bezoekers namen na de 0-2 duidelijk iets gas terug wat DSOV in staat stelde iets van het initiatief over te nemen. Na 20 minuten spelen drong Vince de Kwant door in de zestien van JOS Watergraafsmeer en werd volgens het arbitrale trio onreglementair gestopt, waarna hij zelf de toegekende penalty benutte. Deze 1-2 stand bleef gehandhaafd tot aan de rust, waarbij DSOV met iets meer geluk zelfs op gelijke hoogte had kunnen komen.
In de 50ste minuut begon De Kwant aan een solo en schoot via het been van een verdediger de stand weer gelijk: 2-2. Vanaf toen ging het spel redelijk gelijk op maar was DSOV scherper voor het doel en zeker rustiger op de bank. Nadat Brian Wilderom een voorzet van De Kwant net niet binnen kon werken, was het vanaf de 65ste minuut 'bal'. DSOV kreeg een penalty en De Kwant schoot DSOV voor het eerst op voorsprong in de 1ste klasse. Hierna werden in korte tijd de trainer en aanvoerder van de bezoekers weggestuurd. In de 92ste minuut bracht maakte Nelis er 4-2 van, waarna De Kwant zelfs nog wat extra zout in de wond strooide: 5-2.