Vennep Flyers pakt titel in 2de klasse C

3 oktober 2018 om 11:14

NIEUW-VENNEP De honkbalheren van Vennep Flyers zijn kampioen geworden en gepromoveerd naar de 1ste klasse. Een heuse 'perfect game' thuis tegen Alphians (14-0) was voldoende om de champagne te mogen ontkurken. En de geschiedenisboeken te herschrijven, want Flyers speelde nog nooit zo hoog.

De spanning was snel na het begin van de wedstrijd verdwenen, wat eigenlijk zonde was voor het toegestroomde publiek. Flyers begon uitermate sterk aan de wedstrijd en scoorde meteen in de eerste inning. Davy Hamelink bereikte het honk met een honkslag en kon opschuiven door een veldfout. Hierna was het Jordy Kruijer die het eerste punt binnen sloeg met een honkslag.

In de tweede inning ging het hard, en liep Flyers uit naar een 9-0 voorsprong. Ondertussen stond Bauke van der Leeden zijn mannetje op de heuvel voor de thuisploeg. Hij stond in de gehele wedstrijd geen enkele honkloper toe, wat een 'perfect game' betekende. In het honkbal is dat zonder meer een unieke prestatie. Van der Leeden gooide maar liefst dertien keer drie slag.

In de zevende inning beƫindigde Van der Leeden de wedstrijd in stijl door zijn laatste drie slag te gooien. Hierna konden de festiviteiten beginnen voor de kampioen.