OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Henk van Ommeren

Verlaat dorpsontbijt Don Bosco

3 oktober 2018 om 12:58

HALFWEG Al jarenlang organiseert Don Bosco Halfweg een dorpsontbijt tijdens de burendag. Dit jaar was dit een week later onder meer vanwege het feit dat diverse vrijwilligers deelnamen aan de Dam tot Dam loop. Het weer was wel aanzienlijk beter dan de week daarvoor.

Het ontbijtbuffet was rijkelijk gevuld voor de talrijke deelnemers. Dit was mede mogelijk door de ondersteuning van diverse bedrijven uit de omgeving. Toch kost het Don Bosco volgens penningmeester Michael Noordenbos wel geld: “Gelukkig hebben wij veel materialen zoals tenten, banken en tafels zelf. Er blijven echter genoeg kosten voor ons. Eigenlijk wilden wij in het kader van de komende fusie tussen Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude, als verbindend element het ontbijt op pontons in de Ringvaart houden. Helaas bleek dit door allerlei oorzaken niet haalbaar.”

De burendag is tevens de start van het nieuwe seizoen van Don Bosco. Voorafgaand aan het dorpsontbijt waren er op zaterdag activiteiten voor de oudste groepen. Hier stond centraal het Guinness Book of Records Don Bosco 2018. Hierbij konden de deelnemers proberen om de onderlinge records te verbeteren.

Op zondag was er ruimte voor sportieve activiteiten. Elk jaar wordt er op deze dag ook een fietstocht van 25 kilometer gehouden. Deze startte direct na het dorpsontbijt. Deze fietstocht stond ook in het teken van de komende fusie. Na afloop stonden er op het terrein van Don Bosco de hapjes en drankjes klaar voor de deelnemers.

Venneper opgepakt voor overval Ridderhof

NIEUW-VENNEP De politie heeft vrijdagmiddag een 19-jarige inwoner van Nieuw-Vennep aangehouden. De man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval op een snackbar aan de Venneperweg. Dinsdag 25 september rond 18.30 uur kwam een man de snackbar binnen. Hij bedreigde het personeel met een vuurwapen en eiste geld. Tijdens zijn vlucht heeft hij ook een klant bedreigd. De man ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. De recherche kwam de verdachte op het spoor na grondig onderzoek.

Afbeelding