Afbeelding
Stichting MEERGroen

Denk mee over invulling groenstroken

2 oktober 2018 om 16:47

HOOFDDORP Stichting MEERGroen heeft inmiddels behoorlijk wat groenstroken in Haarlemmermeer in haar bezit. Zij willen dan ook alle mogelijkheden aangrijpen om daar iets moois van te maken, samen met omwonenden. Op maandagavond 8 oktober om 20 uur wil de stichting daar met alle geïnteresseerden en in samenwerking met de IOR (werkgroep Inrichting Openbare Ruimte van de Wijkraad) over van gedachten wisselen. De locatie is nog niet bekend, deze zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden. Daarom is aanmelden van belang en dat kan via info@stichtingmeergroen.nl.

Stichting MEERGroen is in 2011 opgericht en heeft ten doel zoveel mogelijk mensen te mobiliseren voor meer ecologisch en duurzaam beheer en meer sociale cohesie en maatschappelijke betrokkenheid. Actieve burgerparticipatie speelt daarbij een belangrijke rol. Tot dusver heeft dat geleid tot 40 projecten in 6 gemeenten waarbij zo’n 1000 vrijwilligers hun bijdrage hebben geleverd.

“Tussen de Delta/Waddenweg in Floriande en Leenderbos in Overbos ligt de zogenaamde IJtocht ecologische zone”, vertelt Franke van der Laan, directeur Stichting MEERGroen. “Dat komt omdat daar veel bijzondere planten en bijbehorende dieren voorkomen. Tevens vormt het een verbinding tussen het Haarlemmermeerse Bos en het (toekomstige) PARK21. Dat deze bijzondere planten daar voorkomen, komt mede omdat we daar een handje hebben geholpen. Daar danken we onder andere de klaprozenvelden en de orchideeënweides aan.” In de afgelopen jaren zijn deze natuurstroken bijgehouden en deels verder ontwikkeld. Per 1 september van dit jaar zijn deze bloemrijke weides, akkerkruiden- en orchideeënweides in meerjarig beheer gekomen bij Stichting MEERGroen.

Kijk voor meer informatie op www.stichtingmeergroen.nl.

Oude draaiorgels
en kermislicht
als nieuwe kunst

BADHOEVEDORP In Galerie Kunst 2001 in het Dorpshuis van Badhoevedorp vindt van vrijdag 12 oktober tot en met zondag 18 november 2018 de solotentoonstelling 'Extrastrongslowmotionundercoverdeadline' plaats met 2D en 3D objecten van kunstenaar en componist Hans Muller.

De Galerie is wekelijks geopend van vrijdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur.

Feest bij Meerwinkel

HOOFDDORP Kringloopwinkel Meerwinkel viert op zaterdag 6 oktober haar 10e Nationale Kringloopdag. Klanten kunnen deze dag rekenen op een feestelijke ontvangst en leuke acties. De winkel is gevestigd aan de Daalmeerstraat 9 en op zaterdag 6 oktober geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.