Afbeelding
Eigen foto

Softbaldames Pioniers keren terug op hoogste niveau

3 oktober 2018 om 13:12

HOOFDDORP Het damessoftbal team van Hoofddorp Pioniers keert komend seizoen terug op het hoogste niveau van Nederland, de Golden League.

Pioniers had zaterdag in Amersfoort aan één overwinning genoeg om de tweede plaats en daarbij een plekje in de Golden League voor volgend seizoen veilig te stellen en deed dit direct in de eerste wedstrijd door middel van een 8-4 overwinning op Quick. Door deze overwinning had het team van coach Glennsig Polonius nog kans op het kampioenschap. Helaas kregen de speelsters in de tweede wedstrijd van de dag weinig grip op de werpster van Quick wat uiteindelijk tot een 7-4 nederlaag leidde.

Pioniers keert door de tweede plaats voor het eerst sinds 1993 terug in de hoogste klasse van Nederland. Het laatste verblijf op het hoogste niveau duurde toen slechts één seizoen, iets wat nu niet het plan is van het team. Hoofddorp Pioniers is voornemens een vaste waarde te worden in de Golden League en binnen een paar jaar zich vast in de top van het vaderlandse softbal te gaan vestigen. Hierbij kan het eerste honkbalteam van de club uiteraard als voorbeeld dienen, want Pioniers komt al jaren uit in de Hoofdklasse en wist zich, zij het via de nacompetitie, ook dit seizoen op het hoogste niveau te handhaven.

De Golden League zal komend seizoen naast Hoofddorp Pioniers bestaan uit negen andere teams, waaronder ook het TTH-team (Jong Oranje).

Zaalvoetbal voor jeugd in Sportzaal Sandestein

NIEUW-VENNEP Jongeren van 12 tot 18 jaar oud voetballen elke maandag van 19.00 tot 20.00 uur in Getsewoud. Deze activiteit, die geleid wordt door Sportservice Haarlemmermeer, vindt plaast in Sportzaal Sandestein aan de Sandestein 40 in Nieuw-Vennep.

Verschillende culturen smelten samen tijdens het zaalvoetbal in Nieuw-Vennep. Oud-international Henny Meijer, die als speler onder meer uitkwam voor Ajax, FC Groningen, SC Cambuur, SC Heerenveen en De Graafschap, leidt alles in goede banen. Meijer, die werkzaam is voor Sportservice Haarlemmermeer, zorgt hierbij uiteraard ook voor evenwichtige teams, zodat de wedstrijden zo eerlijk mogelijk verlopen. Naast de sportieve inspanning is het zaalvoetballen namelijk ook een hele sociale activiteit.

Meedoen met het zaalvoetballen is gratis en deelnemers hoeven zich niet van tevoren aan te melden. Zorg wel voor sportieve kleding en zaalschoenen. Neem voor meer informatie contact op met Henny Meijer van Team Sportservice Haarlemmermeer via hmeijer@teamsportservice.nl of via 023-2055500.