Feest op de Dag van de Duurzaamheid

3 oktober 2018 om 12:15

HAARLEMMERMEER NMCX Centrum voor Duurzaamheid bestaat 10 jaar, Jos levert zonnestroom en Haarlemmermeers energiebedrijf Tegenstroom levert die zonnestroom van Jos aan haar klanten in Haarlemmermeer. Dat is samen een feestje waard! En wanneer is dat beter te vieren dan op de Dag van de Duurzaamheid.

Geïnteresseerden zijn dan ook van harte uitgenodigd om woensdag 10 oktober tussen 15 en 18 uur aanwezig te zijn bij dit feest op het terrein van Jos Koeckhoven, IJweg 923 in Hoofddorp. Wethouder John Nederstigt opent de feestelijke middag met een dankwoord tot de drie organiserende partijen voor hun duurzame inzet van de afgelopen jaren, waarbij hij als wethouder nauw betrokken was.

ACTIVITEITEN Jos Koeckhoven geeft rondleidingen en vertelt over zijn zonnepanelen. Tegenstroom en NMCX presenteren waar ze mee bezig zijn en hoe zij de (duurzame) toekomst van Haarlemmermeer zien. Ter vermaak van jong en oud zijn er verschillende workshops: windmolentjes en dromenvangers maken, schilderen met natuurlijke materialen, uilenballen van de ransuilen op het terrein ontleden, kweken van oesterzwammen op koffieprut en de plastic super workshop: hoeden maken van afval.

Natuurlijk zijn er ook versnaperingen: sapjes en appels van de Olmenhorst en lekkers van Bioexpress: hapjes gemaakt van ingrediënten die anderen zouden weggooien. Geen vies, oud eten, nee heerlijke hapjes van gekneusd fruit, gekke groenten en alles wat tegen de houdbaarheidsdatum aanloopt. Ter plaatse kan men meedoen aan de Duurzame Dromen-actie ter ere van het 10-jarig bestaan van NMCX.