Op zoek naar Gouden Wikkel

3 oktober 2018 om 12:25

HAARLEMMERMEER Welke baby vindt de Gouden Wikkel in de bibliotheek? Deze vraag kan gesteld worden naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van het project Boekstart in de Bibliotheek Haarlemmermeer.

Boekstart bestaat 10 jaar en dat viert de Bibliotheek Haarlemmermeer met de Gouden Wikkel-actie. In elke vestiging wordt een ‘gouden wikkel’ in een van de Boekstart-koffertjes gestopt. Wie zijn of haar baby lid maakt van de bibliotheek (dit is gratis) krijgt het koffertje met een paar boekjes. Maar per vestiging zit er dus in één koffertje ook een Gouden Wikkel. Wie deze vindt krijgt nog eens een extra prijs.

Volgens de bibliotheek is uit onderzoek gebleken dat zo vroeg mogelijk beginnen met lezen een positief effect heeft op latere leeftijd. Daarom krijgen ouders van de Bibliotheek Haarlemmermeer het Boekstart-koffertje cadeau met daarin twee boekjes.

Vroeg beginnen met voorlezen heeft veel voordelen voor kindjes. Veel ouders geloven niet dat het mogelijk is al aan baby’s voor te lezen en stellen dat uit tot hun kind 2 of 3 jaar oud is. Toch blijkt uit onderzoek dat voorlezen wel degelijk loont. Meer informatie: www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl.