Vrijwilligers vieren 35-jarig jubileum speel-o-theek

3 oktober 2018 om 12:56

HOOFDDORP Speel-o-theek De Blokkendoos bestaat dit jaar 35 jaar, een mooie mijlpaal om bij stil te staan. Onlangs werd dat gevierd met de vrijwilligers. "Spelen is voor ieder kind belangrijk. Al 35 jaar dragen wij eraan bij dat spelen met uiteenlopend speelgoed voor alle kinderen in de Haarlemmermeer haalbaar is", vertelt voorzitter Joke Christe.

Speel-o-theek De Blokkendoos op het Raadhuisplein voorziet in diverse soorten speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. "Het speelgoed dat we uitlenen, moet aan allerlei eisen voldoen, maar moet vooral geschikt zijn voor intensief gebruik. Speelgoed draagt bij aan de ontwikkeling van ieder kind. Zo stimuleert het beweging, expressie of bijvoorbeeld samenspel. Daarnaast is speelgoed lenen duurzaam. Speelgoed krijgt via ons een tweede leven en zo gaan we verspilling tegen."

Het 35-jarige jubileum van de speel-o-theek werd met leden, kinderen en vrijwilligers gevierd. Voor de kinderen lag er een traktatie klaar en ze mochten een cadeautje uitkiezen. Voor de vrijwilligers waren er gedurende het jaar diverse activiteiten om stil te staan bij het jubileum: een workshop gastvrijheid, een laarzenpadwandeling en een afsluitende spelletjesmiddag.