Misschien dat een kleine versie van Meerlive komt.
Misschien dat een kleine versie van Meerlive komt. Jan Aukes

Gaat Meerlive in het geheim toch nog door?

7 augustus 2021 om 09:46 Overig

HOOFDDORP Ook dit jaar gaat Meerlive niet door. Het is een moeilijke beslissing geweest die de organisatoren na de persconferentie van afgelopen week hebben moeten nemen. “Er was geen andere keus. Maar we gaan niet in een hoekje zitten jammeren en hopen op korte termijn een ‘Meerlive Geheim’ te kunnen aankondigen”, klinkt het vanuit de organisatie.

“We mogen slechts 750 mensen per avond gelukkig maken, daar doen wij het niet voor”, laat een zwaar teleurgestelde Martin Langeveld namens het Meerlive-team weten. 

“De vele onzekerheden die blijven bestaan met betrekking tot de continu wijzigende maatregelen en toegangseisen maken het onmogelijk om Meerlive door te kunnen laten gaan. Wij hadden zó graag heel veel mensen de avond van hun leven willen geven en er samen met de door ons geboekte artiesten een waanzinnig feest van willen maken. Elkaar weer zien, spreken, dansen en feesten omdat het weer kon, maar met dit aantal is dat onmogelijk. De beslissing die we noodgedwongen hebben moeten nemen om de stekker eruit te trekken is verre van gemakkelijk geweest. Maar we gaan Meerlive dubbel en dwars inhalen, daar kunnen de talrijke fans van dit prachtige driedaagse muziekfeest in hartje Hoofddorp zeker van zijn”, belooft een aangeslagen Martin Langeveld.

Het spreekt voor zich dat de teleurstelling bij Langeveld en zijn team enorm groot is. Gespannen zaten ze voor de buis om te horen wat de maatregelen voor festivals zouden worden. Positief ingesteld als ze zijn hebben ze na de persconferentie een paar, heel korte, nachtjes geslapen om de mokerslag te verwerken om vervolgens in oplossingen te denken. Want zo zit de groep in elkaar. Bij de pakken neerzitten komt in hun woordenboek niet voor.

Alle voorbereidingen voor een spetterend Meerlive 2021 waren al in kannen en kruiken. Het podium, het geluid, de artiesten, de vele vrijwilligers, de mensen van de beveiliging. Bij de brouwerij stonden overuren gepland en ook de sponsoren telden de dagen af en keken reikhalzend uit naar het openingsoptreden van Wolter Kroes. Dat iedereen weer zin had in Meerlive bleek wel uit het grote aantal verkochte kaarten. 

GAAF INITIATIEF Iedereen die een kaartje heeft gekocht kan zijn geld terugkrijgen. Of kiezen voor een voucher voor ‘Meerlive Geheim’ laat Martin Langeveld exclusief aan HCnieuws weten. 

“We hopen op korte termijn en binnen de geldende maatregelen, tóch nog een feestje te kunnen vieren. Een feestje op een nog geheime locatie en met nog geheime artiesten. En reken maar dat we iedereen gaan verrassen. Ons advies is: laat het vooral niet lopen. Vertrouw er op dat het een heel mooi feest wordt. We zijn met een heel gaaf initiatief bezig.”

Frans Witteman