In totaal 1630 coronaboetes

10 augustus 2021 om 10:24

Politie veel strenger dan Handhaving

HAARLEMERMEER 454 waarschuwingen, 1630 bekeuringen, 13 schriftelijke waarschuwingen en 134 keer een dwangsom. Dit is de corona-balans van Handhaving en politie wat betreft Haarlemmermeer in de periode van 1 april 2020 tot 8 juni 2021.

Agenten hebben sinds de avondklok op 28 april werd beĆ«indigd nauwelijks nog coronaboetes uitgedeeld. Ondanks het soms iets aanscherpen van de maatregelen is de verwachting dat dit beleid voorlopig blijft. Tijd voor een overzicht dus. Daaruit blijkt dat vooral de politie in Haarlemmermeer streng is geweest op het gebied van Covid 19. Het schreef 1116 boetes en liet het slechts 29 keer bij een waarschuwing. Met Handhaving was het duidelijk beter praten. Dat gaf 505 bekeuringen en 425 waarschuwingen. Daarnaast legde het 134 dwangsommen op, en waren er 13 schriftelijke waarschuwingen.   

Hoezeer burgemeester Marianne Schuurmans ook op de verantwoordelijkheid van de burger inspeelde, Haarlemmermeer toonde niet bepaald voorbeeldgedrag in de coronacrisis. Recreatiegebed Spaarnwoude, De Groene Weelde, het Haarlemmermeerse Bos en Toolenburgerplas werden al snel 's nachts afgesloten na meerdere openluchtfeesten. Tijdens de tweede lockdown was het gedrag nauwelijks beter. Nadat 1 november feesten in een vakantiewoning in Halfweg (70 boetes) en de Parellaan in Hoofddorp (meerdere boetes, aantal onbekend), ging het later onder andere opnieuw mis in Hoofddorp,  aan de Nieuweweg (50 boetes), en bij een feest in Nieuw-Vennep (80 boetes). Verder werden onder verkeersviaducten meerdere grote feesten gegeven 

Op een gegeven moment hadden Handhavers het zo moeilijk dat er nauwelijks nog werd bekeurd, maar vooral gewaarschuwd. Alleen wie willens en wetens in de fout ging, kreeg een boete (95 euro).