Als er niet snel genoeg vrijwilligers opstaan, zal er dit jaar geen Avondvierdaagse in Zwanenburg en Halfweg zijn.
Als er niet snel genoeg vrijwilligers opstaan, zal er dit jaar geen Avondvierdaagse in Zwanenburg en Halfweg zijn. Robert Joore

Avondvierdaagse Zwanenburg-Halfweg stopt: ‘geen opvolging te vinden’

10 maart 2023 om 11:00 Evenementen

ZWANENBURG-HALFWEG De organisatie achter de Avondvierdaagse in Zwanenburg en Halfweg stopt na tien jaar met het organiseren van het evenement. Zij waren onlangs hard op zoek naar opvolging maar heeft die, op twee nieuwe vrijwilligers na, niet kunnen kunnen vinden.

Jeugdvereniging Don Bosco ziet zich daarom genoodzaakt om te stoppen met het organiseren. “De afgelopen weken hebben twee potentiële nieuwe vrijwilligers zich bij ons gemeld en ook zij hebben ontzettend hun best gedaan om op en rond scholen meer gegadigde te vinden. Helaas tevergeefs”, zo valt te lezen op de Facebookpagina 0=AZXUx_HpjlOk-PSWnut8D-m-zJhHsSr1T26TxLcRdZbqBKBqUgfUPEihxW2w6gfixoOtnOmxN4iMp83wMHwFLbK5g5ufvGIx5HGFqQB7TZv9ON_sKr0EDPmgQzO6alOTetyr6r7D8HoKylN0T6O16gcrS07B210bKSN6zrGmUTuiKuhMN5motrNkCG7m5dpCPPw&__tn__=-UC%2CP-R" tabindex="0" target="_blank">je bent ZWANENBURGER/HALFWEGGER als.....

“Dit, en de naderende deadline voor het aanvragen van de vergunningen, heeft ons doen besluiten om vanaf vandaag definitief de organisatie van de Avondvierdaagse op te zeggen. Er zal dus vanaf nu en dus ook in het jaar 2023 geen Avondvierdaagse door Don Bosco georganiseerd worden.”

De organisatie vindt het moeilijk om het evenement te laten gaan. “Met pijn in ons hart nemen wij afscheid van een echt dorpsevenement wat wij meer dan 10 jaar met veel plezier hebben georganiseerd. Nu is het tijd voor andere om dit stokje over te nemen. Wie dat zullen zijn, is op dit moment dus onduidelijk. Wij kunnen ons haast niet voorstellen dat we in onze dorpen zo’n mooie traditie verloren laten gaan”, aldus de jeugdvereniging.

REACTIES 

Ook veel inwoners vinden het spijtig dat er niet genoeg opvolgers zijn om het evenement in leven te houden, zo blijkt uit de reacties onder het Facebookbericht.

“Dit is toch erg spijtig. Hebben het destijds mooi kunnen overdragen aan jullie. Was toen ook al moeilijk om opvolgers te vinden, maar gelukkig hebben jullie dit nog jaren kunnen organiseren. Komt er dan echt een stop aan dit prachtig, dorps evenement omdat niemand zich aanmeld. Mag toch niet gebeuren!”, is een van de reacties.

Tien jaar geleden werd de organisatie overgenomen door Don Bosco, van een andere groep organiserende vrijwilligers. Nu lijkt het erop dat van een volgende overname geen sprake zal zijn. “Jammer voor de kids, altijd een happening in het dorp, helaas weer iets moois weg.”