Michel Tureay die uitleg geeft aan bewoners.
Michel Tureay die uitleg geeft aan bewoners. Marco Krijthe

Interesse in ontwikkelingen Stadscentrum Hoofddorp

14 maart 2023 om 09:46 Overig

HOOFDDORP Enkele honderden geïnteresseerden hebben zaterdag een bezoek gebracht aan de informatiemarkt over de ontwikkelingen in Stadscentrum Hoofddorp. De markt, die plaatsvond in C., was georganiseerd door de gemeente, maar ook ontwikkelaars waren aanwezig om tekst en uitleg te geven. Bezoekers konden in gesprek over de visie en hun reactie geven. Via een enquête kan iedereen dit nog doen tot en met 9 april.

“Het is goed om te zien dat zoveel mensen niet alleen willen zien wat er gebeurt in hun stadscentrum, maar dat ze ook mee willen praten”, laat wethouder Jurgen Nobel weten. “Het centrum van Hoofddorp moet een plek worden waar het prettig is om te verblijven, te wonen en te werken. Een plek waar dorp en stad samenkomen. Dit kun je alleen maar samen doen.” 

HANGJONGEREN

Veel vragen van bezoekers gingen over parkeren, zowel met de auto als met de fiets. Ook de bereikbaarheid was een punt van aandacht. Daarnaast was veiligheid een belangrijk punt. “Want komen er niet veel meer hangjongeren en daarmee criminaliteit als er meer cafés en restaurants in het centrum zijn”, vroeg een vrouw zich af.

Er gebeurt nu al veel in het stadscentrum. “In de nieuwe wijk Hyde Park zijn dit jaar de eerste woningen klaar, er is een definitief ontwerp voor het Stadspark Hoofddorp en verschillende andere plannen zijn al af”, licht Nobel toe. “Maar er staat nog veel meer te gebeuren. Daarom is het goed dat er straks een visie ligt, die gedragen wordt. Tijdens de informatiemarkt konden mensen daarom hun reactie op verschillende manieren achterlaten. Maar ook wie niet naar de markt kon komen, kan reageren op de visie. Op www.stadscentrumhoofddorp.nl staat daarom tot en met 9 april een enquête. Alle reacties worden daarna zorgvuldig bekeken en, waar mogelijk, meegenomen in de visie die de gemeente schrijft.” 

Kijk voor meer informatie over de visie Stadscentrum Hoofddorp op webpagina over de visie.