Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer en Bas Hoeflaak
Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer en Bas Hoeflaak Mark Engelen

Topacteurs in Familiespel

14 maart 2023 om 10:36


HOOFDDORP Een gloednieuwe theatertekst, geweldige acteurs als Mark Rietman en Jacqueline Blom; dat zijn de ingrediënten van de heerlijke tragikomedie Familiespel. 


VERHAAL
Elisabeth en Nicolaas delen na de scheiding eigenlijk alleen nog de zorg voor hun twee kinderen én hun vakantiehuis. Vol goede voornemens en supertrots op hun moderne familie besluiten ze daar met hun nieuwe partners en stiefkinderen de kerstdagen door te brengen. Met het verdriet van de verbroken relatie nog aan de oppervlakte luiden de stellen samen het nieuwe jaar in. Een weekend met oude liefde, didactische dilemma’s, ergernis en verdriet in een vreemde cocktail met familiespellen en feest; laten we het gezellig houden!
'Familiespel' is een heerlijke, gelaagde tragikomedie over het samengestelde gezin. Onder de ogen van de ex-partner krijgt de nieuwe relatie een heel andere glans; in aanwezigheid van de nieuwe partner blijkt de oude niet alleen deel van je verleden, maar ook deel van je identiteit.


DUBBELROLLEN
De rollen worden gespeeld door vier topacteurs met bijzondere dubbelrollen; ze spelen naast volwassen personages ook de kinderen, die in het kielzog van de keuzes van hun ouder, hier met elkaar opgezadeld zijn.


GLOEDNIEUWE THEATERTEKST

De gloednieuwe theatertekst van 'Familiespel' is geschreven door Marijke Schermer (roman- en toneelschrijver), bekend van o.a. 'Liefde, als dat het is'.


'Familiespel' is te zien op donderdag 30 maart om 20:15 uur bij C. Theater.