In het kort

14 maart 2023 om 12:21

DE WAANZIN Reporter Dirk Ralie bezoekt een instelling en is vastbesloten een mooie reportage te maken over de handel en wandel binnen dit instituut. Hier ontmoet hij een uiteenlopende groep mensen die zich toch wel heel vreemd gedragen. Hij voelt zich hier niet op zijn gemak en laat dit ook duidelijk merken. Uiteraard is niets wat het lijkt te zijn en zal de bezoeker versteld staan van een geniale plottwist in dit absurdistische toneelstuk. Te zien op zaterdag 25 maart en zaterdag 1 april in Dorpshuis De Vluchthaven, Schipholweg 649 te Lijnden.


VEILIGHEIDSDAG Het terrein van Jeugdland Hoofddorp staat zaterdag 18 maart in het teken van veiligheid. Wat is veiligheid en wat kun je doen in een noodsituatie? Kinderen ervaren van heel dichtbij hoe het is om bij de politie, brandweer en ambulance te werken. Ook is er een kennismakingsworkshop ABCD-EHBO. Start is om 13.00 uur.


VETERANEN Sichting Veteranen Ontmoetingsplaats Haarlemmermeer (VOH) houdt op vrijdag 17 maart een veteranenbijeenkomst voor alle veteranen woonachtig in Haarlemmermeer en omgeving en belangstellende. 
De stichting organiseert elke maand een bijeenkomst voor veteranen die tijdens hun militaire dienst uitgezonden geweest zijn naar een missiegebied. Kantine rugbyclub Hawks van 15.30 tot 18.00 uur.


ALZHEIMER CAFÉ Alzheimer Café Hoofddorp vindt op dinsdag 28 maart plaats in Verpleeghuis Bornholm, Bornholm 50. Aanvang 19.30, zaal open vanaf 19.00. Gespreksleider Ellen Carels zal met Brigit Albers, mantelzorgconsulent bij Mantelzorg en Meer, spreken over mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen. Zij zal uitleg geven over de mogelijkheden van ondersteuning die Mantelzorg biedt. Uiteraard is er ruim gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.


ABBENES Het kerkkoor ‘Samen Op Weg’ verleent zondag haar medewerking in de dorpskerk van Abbenes. Ds. Gert van de Meeberg hoopt voor te gaan. De dienst begint om 9.30 uur.


ZILVER De Nieuw-Vennepse Esmee Boers heeft zondag 5 maart zilver gewonnen met haar paard Kiki G op het NK dressuur in Ermelo, in de klasse Z2. De 16 jarige Esmee is opgenomen in het KNHS-talentenplan en had al een zeer succesvolle week achter de rug op het CDI in Lier (België), waar zij een hattrick reed bij de junioren. Als kers op de taart mocht Esmee twee sportmedailles in ontvangst nemen voor haar prestaties tijdens NK en EK vorig jaar.


OUD VOETBALPROF Cerezo Hilgen, oud prof, kiest voor svDIOS. Ondanks dat de Vennepse voetballers op dit moment de laatste plaats bezetten in de tweede klasse heerst er alom positiviteit op het Jan Schrama Sportcomplex. De pijlen zijn dan ook al volop op het nieuwe seizoen gericht. Vanaf komend seizoen zal Cerozo Hilgen de selectie van DIOS 1 gaan versterken. 
De Amsterdammer Hilgen heeft de jeugdopleiding genoten bij AZ, AFC en FC Volendam. Hilgen heeft in zijn professionele carrière onder andere gespeeld bij FC Volendam, en FC Dordrecht.