Rinus van Kalmthout gaat met nummer 21 rijden in de IndyCar.
Rinus van Kalmthout gaat met nummer 21 rijden in de IndyCar. Ed Carpenter Racing

Definitief: Hoofddorper Rinus van Kalmthout gaat IndyCar rijden

20 november 2019 om 13:16 Autosport

HOOFDDORP Rinus 'VeeKay' van Kalmthout rijdt komend seizoen in de Indycar. De Hoofddorper werd al enige tijd in verband gebracht met een stoeltje bij Ed Carpenter Racing, en dat team heeft zojuist bevestigd voor komend raceseizoen met Van Kalmthout in zee te gaan. 

Van Kalmthout, die in de Verenigde Staten racet onder de naam Rinus VeeKay, deed het afgelopen seizoen uitstekend in de IndyLight, de opstapklasse naar de IndyCar. Hij werd tweede achter winnaar Oliver Askew en schreef gaande het seizoen meerdere races op zijn naam. 

TESTRITTEN Genoeg reden voor een aan testritten in de IndyCar, ook wel bekend als de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1. Die verliepen naar tevredenheid van het team Ed Carpenter Racing, dat vandaag bekendmaakte Van Kalmthout (19) een contract aan te bieden voor het komende seizoen. 

"Ik heb de carriere van Rinus met name de afgelopen 2 jaar aandachtig gevolgd", aldus teameigenaar Carpenter, die zelf ook zal rijden komend seizoen. " Het was duidelijk dat hij het verdiend om in de IndyCar uit te komen. Na zijn eerste dag in de auto in Portland afgelopen seizoen, werd dat gevoel alleen maar sterker. Zijn snelheid, feedback en gedrag in de auto waren indrukwekkend voor zo'n jonge coureur."

POPULAIR Van Kalmthout volgt onder meer zijn illustere landgenoot Arie Luyendyk op in de populaire raceklasse. Luyendyk reed 3 jaar in de IndyCar en won ook tweemaal de befaamde Indianapolis 500. Ook voormalig Formule 1-coureur en tv-analist Robert Doornbos kwam een seizoen uit in de IndyCar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie