Afbeelding
Eigen foto

Debutant Van Kalmthout valt uit bij eerste race IndyCar

Autosport

HOOFDDORP De eerste race in de IndyCar Series is voor Rinus 'VeeKay' van Kalmthout uitgedraaid op een teleurstelling. De 19-jarige Hoofddorpse coureur van Ed Carpenter Racing crashte in Genesys 300 in de 38e ronde.

Debutant Van Kalmthout nam een bocht te ruim en verloor de macht over zijn stuur. Bij zijn crash, die zonder grote gevolgen bleef, nam hij de Fransman Álex Palou mee. "Ik had me mijn debuut heel anders voorgesteld", zei de Nederlandse tiener. "Het was volledig mijn schuld. Ik ga hier een maand goed over nadenken. Het is een goede les, hoop ik."

Eerder op de dag was 'Veekay' ook al gecrasht in de training. Daarbij liep zijn bolide flinke schade op, waardoor hij de kwalificatie aan zich voorbij moest laten gaan. Daarom moest hij achteraan starten.

Vanwege het coronavirus werden de training, de kwalificatie en de race op dezelfde dag afgewerkt. Door het virus werd de start van het seizoen ook uitgesteld. Van Kalmthout zat de afgelopen twee weken in Mexico in quarantaine om toestemming te krijgen naar de Verenigde Staten te reizen. "Ik ben enorm opgelucht dat het is gelukt", zei hij nog. "Ik ben topfit en goed uitgerust en ga me nu met het team voorbereiden op mijn eerste IndyCar-race."

De race werd gewonnen door de Australiër Scott Dixon, die ruim 150 rondes aan de leiding reed.

advertentie