Rinus 'VeeKay' rijdt ook in 2023 in de kleuren van Ed Carpenter Racing.
Rinus 'VeeKay' rijdt ook in 2023 in de kleuren van Ed Carpenter Racing. Rinus VEEKAY PR

Rinus van Kalmthout kiest voor de zekerheid en vertrouwen Ed Carpenter Racing

Autosport

INDIANAPOLIS Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout blijft bij Ed Carpenter Racing. Als onderdeel van een meerjarige overeenkomst zal de 21-jarige Hoofddorper ook gedurende het NTT INDYCAR Series-seizoen 2023 racen in de #21 Chevrolet.

“Ik ben heel blij dat ik doorga bij Ed Carpenter Racing”, laat VeeKay vanuit Nashville, waar komend weekend wordt geracet, weten. “Het is de beste keuze om bij ECR te blijven, hier voel ik me goed bij. Aangezien het huidige seizoen nog loopt, is het fijn om zekerheid te hebben. Ik ga ervan uit dat deze nieuwe verbintenis het personeel van ECR, van engineers tot monteurs, ook een boost geeft. Ik blijf samen met hen bouwen aan iets moois!”

VeeKay, die sinds zijn debuut in de hoogste Amerikaanse openwielraceklasse voor Ed Carpenter Racing rijdt, is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in de NTT INDYCAR Series. Tot dusver wist de geboren Hoofddorper veel indruk te maken. Zo won VeeKay het ‘Rookie of The Year’-klassement in debuutjaar 2020 en scoorde hij tijdens de GMR Grand Prix van 2021 zijn eerste IndyCar-overwinning. Reeds viermaal mocht VeeKay de gang naar het erepodium maken, twee keer greep hij de poleposition. Tevens bleek VeeKay in elk van zijn drie deelnames aan de prestigieuze Indianapolis 500 tijdens de kwalificatie de snelste Chevrolet-coureur. Tot tweemaal toe bereikte de Nederlander de voorste startrij voor het legendarische evenement.

Sinds zijn overstap uit de Indy Lights-klasse vertegenwoordigt VeeKay de kleuren van Ed Carpenter Racing. Het in Indianapolis gevestigde team van coureur en teambaas Ed Carpenter gaf de talentvolle twintiger in de nazomer van 2019 zijn eerste kans om te testen in een IndyCar-bolide en bood hem een contract aan voor het daaropvolgende seizoen. Sindsdien verscheen VeeKay 42 maal aan de start van een IndyCar-race.

Teambaas en naamgever Ed Carpenter is in zijn nopjes met VeeKays contractverlenging. “Het doet mij bijzonder veel deugd om de verbintenis met Rinus te verlengen, hij is extreem veelzijdig en getalenteerd. Het is altijd ons doel geweest om als team zijnde een stap hogerop te zetten en daarbij voorzie ik een hoofdrol voor Rinus. Onze doelen en verwachtingen staan in het teken van het scoren van podiumplaatsen, het winnen van races en het vechten voor kampioenschappen. Vanwege Rinus’ razendsnelle ontwikkeling en dankzij de steun van Todd Ault en BitNile staan wij momenteel in de startblokken om succes na te jagen.”

RACE Het NTT INDYCAR Series-seizoen 2022 wordt aankomend weekend vervolgd met de Big Machine Music City Grand Prix op het Nashville Street Circuit. Daarna volgen nog drie wedstrijden, te weten op de oval van Gateway en de road courses van Portland en Laguna Seca. Hoe de kalender van het NTT INDYCAR Series-seizoen 2023 eruitziet, is momenteel nog niet bekend.

advertentie
advertentie