Het Nederlandse team.
Het Nederlandse team. Aangeleverd

Hoofddorper wint bronzen plak tijdens Internationale Wiskunde Olympiade

12 juli 2023 om 15:11 Denksport

HOOFDDORP Bij de Internationale Wiskunde Olympiade in Chiba, Japan hebben alle Nederlandse teamleden voor het eerst in de geschiedenis minimaal de helft van de 42 punten behaald. Bas Capel (17) heeft met 25 punten een zilveren medaille behaald. Lance Bakker uit Hoofddorp sleepte met 21 punten een bronzen medaille in de wacht. 

De Internationale Wiskunde Olympiade is ’s werelds meest prestigieuze wiskundewedstrijd, waar meer dan honderd landenteams bijeenkomen. Op twee achtereenvolgende dagen kregen de scholieren steeds drie opgaven voorgeschoteld, die ook voor professionele wiskundigen nog behoorlijk lastig kunnen zijn. Zij kregen steeds vier en een half uur de tijd om de opgaven op te lossen, waarbij voor elke opgave zeven punten te verdienen waren.

De resultaten van de individuele leerlingen zijn als volgt:

ZILVER (25 punten)

Bas Capel

5 vwo

Gymnasium Apeldoorn

BRONS (24 punten)

Daan de Groot

6 vwo

Dr. Nassau College Quintus, Assen

BRONS (24 punten)

Mads Kok

6 vwo

Utrechts Stedelijk Gymnasium

BRONS (23 punten)

Yanniek Nitescu

5 vwo

Huygens Lyceum, Eindhoven

BRONS (22 punten)

Hylke Hoogeveen

6 vwo

Openbaar Lyceum Zeist

BRONS (21 punten)

Lance Bakker

6 vwo

Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp

Bij de Internationale Wiskunde Olympiade wordt aan ongeveer de helft van de deelnemers een medaille uitgereikt. In totaal namen 618 scholieren deel, waarvan de beste 54 een gouden medaille kregen, de 90 besten daarna een zilveren medaille, en de volgende 170 deelnemers een bronzen medaille. Bij de officiële sluitingsceremonie hebben de winnaars hun medaille in ontvangst genomen. In het officieuze landenklassement heeft China gewonnen, gevolgd door de Verenigde Staten en Zuid-Korea; Nederland is met in totaal 139 punten 29e van de 112 deelnemende landen geworden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie