Afbeelding
Pixabay.com

Honkballer Connor Prins uit Badhoevedorp tekent profcontract bij Seattle Mariners in MLB

24 januari 2023 om 14:48 Honkbal

SEATTLE De 19-jarige honkballer Connor Prins heeft zijn handtekening gezet onder een profcontract bij Seattle Mariners, een Amerikaanse club uit de vooraanstaande Major League Baseball. “Spelen in de MLB is mijn droom en met dit contract ben ik echt een stap dichter bij die droom. Dat is supervet”, zegt de pitcher uit Badhoevedorp, die de overstap maakt van landskampioen Pirates uit Amsterdam.

Prins stond in de belangstelling van liefst vijftien Amerikaanse collegeteams, maar Seattle Mariners meldde zich ook. Een scout had een training van hem bijgewoond en was onder de indruk. “Een dag later zat ik met mijn familie en de scout van de Mariners om tafel om alles door te spreken. Ik heb gelijk ‘ja’ gezegd”, aldus Prins in een persbericht van de honkbalbond.

Begin maart vertrekt Prins naar Arizona. “Ik sluit me aan bij de Arizona Summer League Mariners, het opleidingsteam dat uitkomt in de Rookie League. Van daaruit moet ik gaan doorgroeien. Hoe snel dat gaat, ligt volledig bij mij. Hoe beter ik speel, hoe sneller het gaat. Mijn doel is dan ook om elk jaar progressie te boeken. Qua honkbal - harder gooien, techniek verfijnen, aanpassingsvermogen - en qua fysiek - aankomen, sterker worden om de hoge intensiteit van spelen in de MLB aan te kunnen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie