Van jong tot oud weet Jeroen Maas Sports Company te vinden.
Van jong tot oud weet Jeroen Maas Sports Company te vinden. Jan Aukes

Sporten als familietraditie: JMSC bekroond tot meest betrokken fitnessclub

30 januari 2024 om 09:16 Overig

HOOFDDORP Jeroen Maas Sports Company (JMSC) is door een onafhankelijke vakjury bij de Dutch Fitness Award uitgeroepen tot de meest klantgerichte fitnessclub van Nederland. JMSC werd vooral geroemd om het feit dat generaties samen sporten. “Het is jammer dat mijn ouders niet meer leven, want die zouden trots geweest zijn”, laat een zeer blijde Jeroen Maas weten.

Eigenaar Jeroen Maas maakte na de hotelschool gevolgd te hebben en na vele jaren horeca-ervaring in 1982 de opstap naar de sport. “Een eigen sportschool beginnen… Jongen, zou je dat nou wel doen?”, reageerden zijn ouders. “Werken in een fitnesscentrum bestond toen niet en was geen echt beroep in die tijd”, weet Maas nog goed. “Zij hadden er geen beeld bij en ik, terugkijkend, eigenlijk ook niet. Maar ik ging aan de slag op basis van klantgerichtheid”, vertelt Maas. Nu 42 jaar verder is Jeroen Maas Sport Company gegroeid, ontwikkeld en heeft inmiddels een unieke positie in Haarlemmermeer.

BETROKKEN

Leden die 35 jaar geleden zijn begonnen, nemen hun kinderen en kleinkinderen mee. “Iedereen kan bij ons terecht, in een sportieve omgeving waar ontmoeting centraal staat”, gaat Maas verder. Hoog opgeleide en betrokken fitness- en receptieteam en de vaste groepslesdocenten staan aan de basis van het succes. 

“Zij kennen de clubleden, maken verbinding en helpen inspireren en motiveren. Er zijn vriendschappen en liefdes ontstaan en clubleden steunen elkaar en hun club in moeilijke periodes. Toen we bijvoorbeeld in de coronatijd moesten sluiten, betaalden veel leden hun contributie door en zij droegen bij tijdens de energiecrisis. Onze gratis koffie-bar in de lounge is hun verlengde huiskamer.” 

NIET STOPPEN

Jeroen Maas is nu 65 jaar, maar is nog lang niet van plan te stoppen met zijn club. Een nieuw plan van aanpak helpt de clubleden van ‘veranderen naar volhouden’. “Want volhouden is het sleutelwoord, dat hoef je niet alleen te doen, dat doen we samen.” 

Geïnteresseerden die de sfeer proeven zijn op zondag 4 februari van harte welkom tussen 15.00 en 16.00 uur aan de Hoofdweg 669B, naast Hotel De Beurs. De plek waar JMSC al jaren is gehuisvest met het mooiste uitzicht op het centrum van Hoofddorp. Wel van tevoren even aanmelden via receptie@sportscompany.nl of kijk op www.sportcompany.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie