Afbeelding
Pixibay

'MeerSquash doet goede zaken in DPD Eredivisie

28 november 2019 om 09:30 Overig

HOOFDDORP Het eerste herenteam van 'MeerSquash heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de DPD Heren Eredivisie. In eigen huis wonnen de Hoofddorpse squashers met 12-1 van CS Drachten / Froconsur.

Bart Ravelli zette de thuisploeg in de eerste partij van de avond op voorsprong met een simpele zege op Sipke Wiersma die op het laatste moment de afwezige Egyptenaar Youssef Soliman moest vervangen. Het werd 11-3, 11-2, 11-3.

Kopman Paul Coll, die eerder deze maand nog de WK-finale bereikte, stelde vervolgens de winst veilig voor 'MeerSquash. De Nieuw-Zeelander speelde een uitstekende wedstrijd tegen de sterke Duitser Raphael Kandra en zegevierde met 11-7, 11-5, 11-4.

MAXIMAAL In het slotduel zorgde debutant Lwamba Chileshe voor het maximale aantal punten voor de Hoofddorpers. De Nieuw-Zeelander, die zich samen met Coll in ons land voorbereid op het WK voor landenteams, klopte na een uitermate spannende strijd Nederlands international Thijs Roukens met 11-9, 3-11, 14-12, 15-13.

Door de ruime overwinning passeerde 'MeerSquash twee teams op de ranglijst van de DPD Heren Eredivisie. De Hoofddorpse squashclub staat nu derde met 35 punten uit 5 duels. De achterstand op koploper Coulisse / Twente (54 punten) is nog aanzienlijk, maar de Hoofddorpers hebben inmiddels wel de nummer twee Victoria Rotterdam (42 punten) in het vizier.

GEPLAND De volgende speelronde staat voor woensdag 11 december gepland. Dan speelt 'MeerSquash uit tegen DKTP-IT / MAX Beverwijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie