Afbeelding
Trudy Witteman

Voorbereidingen NK Kortebaan Hoofddorp 2020 officieel van start

12 maart 2020 om 11:02 Overig

HOOFDDORP De ondertekening van een sponsorcontract, een woordje van de voorzitter en heel veel gezelligheid. In opperbeste stemming is woensdag 11 maart het startschot gegeven voor Kortebaandraverij Hoofddorp 2020.

Heel veel gezelligheid en heel druk. Zo is het langs de baan wanneer de paarden en sulky's met hoge snelheid voorbij suizen. Zo is het op de knusse zolderverdieping van IJzer een eindje verderop aan diezelfde Kruisweg. Het horeca-etablissement is door de eigenaren ruimhartig ter beschikking gesteld. De plek waar het allemaal gebeurt. Waar Jack Hofman, eigenaar van de twee Jumbo-supermarkten in Hoofddorp met enig ceremonieel zijn handtekening zet onder het sponsorcontract 'Briljant'. Waar stichtingsvoorzitter Jos Koeckhoven zich een gelukkig man toont omdat ondanks het coronavirus, heel veel sponsoren van het startschot getuige zijn. Corona? Er worden handen geschud, er wordt gezoend. En er wordt gekeken naar een impressie van de kortebaan 2019.

"Als je allemaal ziet gaat het toch zeker weer gloeien van binnen", geeft Jos Koeckhoven een voorzetje op 11 juli, de dag dat de wedstrijd in het centrum van Hoofddorp gehouden wordt. Op de kop af nog vier maanden te gaan dus. Wie de bestuursleden van Stichting Kortebaandraverij Hoofddorp spreekt weet dat ze op tijd klaar zijn om het 10-jarig bestaan van het paardenfeest nieuwe opzet te vieren, evenals 170 jaar kortebaan in Haarlemmermeer. "En als kers op de taart hebben we het Nederlands Kampioenschap toegewezen gekregen. Iets waar we heel trots op zijn", laat Koeckhoven weten. Maar het is nog niet alles. "We doen ons uiterste best om de Hoofddorpse kortebaandraverij opgenomen te krijgen in het register van Immaterieel Erfgoed van de Unesco." In tegenstelling tot erfgoed op de Werelderfgoedlijst is dit 'levend erfgoed' dat weliswaar van generatie op generatie wordt overgedragen, maar niet per se hetzelfde hoeft te blijven. In Nederland staan onder meer op de lijst Carbidschieten, Allerzielen en het sinterklaasfeest.

Frans Witteman

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie