Haal met CliniClowns de Alpen naar huis deze zomer

Overig Deel je nieuws

CliniClowns houdt Alpentocht in eigen, platte, land

CliniClowns daagt sponsorlopers, -fietsers en -wandelaars uit in Nederland ‘bergen’ te beklimmen. Tussen 29 augustus en 5 september kunnen deelnemers individueel of met elkaar, maar vooral op heel eigen wijze hoogtemeters maken die normaal gezien in de Alpen gemaakt worden. Een uitdaging voor iedereen die zich sportief, creatief en veilig in wil zetten voor CliniClowns. 

 

Verzamelen van hoogtemeters in de omgeving van Haarlem en Hoofddorp

Hoe maak je zoveel mogelijk hoogte in het land dat bijna het platste land ter wereld is? Bij CliniClowns kan het door al fietsend, hardlopend of wandelend alle meters te tellen die je maakt met bruggen, dijken of bergen. Of misschien zijn er flinke duinen, trappenhuizen en stadstorens tellen natuurlijk ook. Omdat het dit jaar onmogelijk is de Alpentocht in de ‘echte’ Alpen te houden, daagt CliniClowns deelnemers uit creatief te zijn in het maken van hoogtemeters in eigen land en daarmee zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Er is alle vrijheid een eigen invulling te geven aan het evenement als de meters maar verzameld worden tussen 29 augustus en 5 september. 

 

Tips in jouw buurt

Nederland, en zeker de omgeving van Haarlem, is zo plat nog niet. We hebben alvast een tip om in de buurt jouw hoogtemeters te kunnen maken. Beklim het kopje ban bloemendaal. Elke keer als je boven komt heb je 44 hoogtemeters gemaakt.

 

Klimmen voor CliniClowns

De afgelopen maanden bleek hoe belangrijk bezoek van CliniClowns is voor zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie. CliniClowns zocht naar creatieve en veilige manieren om bij hen op bezoek te gaan. Zo ging een aantal clowns bijvoorbeeld een hoogtewerker op om voor het raam van een verzorgingshuis voor bewoners te kunnen spelen. Doordat de Alpentocht dit jaar niet op de gebruikelijke manier gehouden kan worden, is dit alternatieve evenement bedacht. Want de steun voor het werk van CliniClowns blijft heel hard nodig. 

 

Inschrijving voor iedereen

Iedereen kan zich inschrijven om mee te doen aan deze unieke editie van de Alpentocht. Je kunt je inschrijven in je eentje, of met iemand uit je buurt. Op www.alpentocht.nl maken deelnemers hun persoonlijke sponsorpagina aan en houden zij hun hoogtemeters bij. Er zijn ook tips te vinden of te geven voor uitdagende en verrassende locaties door heel Nederland.

advertentie
advertentie