Archief
Archief Renata Jansen

Turner Schmidt mist bij EK laatste kans op plaatsing voor Spelen

23 april 2021 om 09:33 Overig

HOOFDDORP Turner Casimir Schmidt heeft zijn laatste kans om deelname af te dwingen aan de Olympische Spelen van Tokio niet benut. Schmidt moest bij de EK in het Zwitserse Basel als tweede eindigen op de meerkamp op een lijst van turners die zich nog niet individueel of via hun land hadden geplaatst. De kwalificaties van donderdag golden daarbij als graadmeter. De Hoofddorper kwam uit op een puntentotaal van 80,307 en wist op dat moment al drie turners voor zich die zich ook in Basel nog moesten kwalificeren voor de Spelen.

Schmidt (25) moest kort na zijn rondgang langs zes toestellen even nadenken hoe hij zijn stemming zou omschrijven. “Ik weet het niet zo goed. Enerzijds is er wat teleurstelling. Je hoopt op een andere uitkomst. Maar ik weet dat ik er alles aan heb gedaan. Misschien is het nog te vers om te relativeren.”

Met zijn scores op brug (13,533), rek (12.233), vloer (14,400), paard/voltige (12,700), ringen (13,766) en sprong (13,675) moest hij uiteindelijk tien turners voorlaten die ook nog mikten op deelname in Tokio. Schmidt kwam wel uit op een plaats bij de beste 24 meerkampers die vrijdag om de Europese titel turnen. “Maar ik denk niet dat ik daarin uitkom. Zeker niet als ik me plaats voor de finale op vloer.” Op dat onderdeel eindigde Schmidt als negende, eerste reserve dus voor de finale.

“Op brug en rek kwam ik goed door mijn oefening, ik vond mijn score op rek te laag, die begreep ik niet. Vloer was gewoon goed.” Na voltige, met een de dag ervoor nog aangepaste oefening, moest hij lang wachten en besloot hij aan de ringen voor een makkelijke oefening te gaan. “Ik voelde tijdens dat wachten de energie wegstromen. Maar de score was best goed. Van mijn sprong baal ik echt. Daar heb ik zo op getraind. Hij gaat zo vaak goed en op het moment dat het moet net niet.”

Schmidt was eerlijk in zijn oordeel over het missen van de Spelen. “Ik kom nog tekort op dit moment. Dat wist ik misschien ook wel, maar ik heb er alles aan gedaan.” Hij beschouwde de EK dan maar als de eerste wedstrijd in een nieuwe cyclus. “Er was nooit twijfel. Ik wil door tot de Spelen van Parijs 2024. Het hoofdstuk Tokio moet ik nu afsluiten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie