Afbeelding
Jan Aukus

Synchroonzwemsters De Brouwer na storing nog niet in actie op EK

11 mei 2021 om 07:50 Overig

BOEDAPEST (ANP) - De synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer moeten bij het EK in Boedapest nog even geduld hebben. Door een technische storing kon de 22-jarige tweeling maandag nog niet in actie komen.

Het nationaal duet zou als veertiende aan de beurt zijn voor de verplichte kür. Nadat er al eerder technische haperingen waren, werd de kür van Groot-Brittannië (het twaalfde land) afgebroken wegens een probleem met een onderwaterspeaker. De jury besloot kort daarna te stoppen met de titelstrijd.

Omdat ook eerdere duetten mogelijk hinder hebben ondervonden, is besloten het gehele programma naar komende donderdag te verschuiven. Dinsdag komt het nationaal duet op de vrije oefening uit. Noortje en Bregje de Brouwer zijn als eerste paar aan de beurt om 09.00 uur.

“Het was al hoorbaar dat vanaf het derde duet het geluid slechter werd”, blikte de Hoofddorpse zwemtweeling terug op de eerste EK-dag. “Gelukkig werd het programma net voor ons geannuleerd. Daardoor konden we wat energie besparen voor dinsdagochtend. En donderdag gaan we ‘knallen’. Als het goed is met nieuwe speakers, want die installeren ze maandagavond.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie