Paul Coll heeft de koppositie op de PSA World Rankings
Paul Coll heeft de koppositie op de PSA World Rankings Professional Squash Association (PSA)

‘MeerSquasher Paul Coll nummer 1 van de wereld

Overig

HOOFDDORP Paul Coll mag zich vanaf vandaag de beste squasher ter wereld noemen. De kopman van eredivisionist ‘MeerSquash nam door uitstekende resultaten in de laatste maanden de koppositie over op de PSA World Rankings van Ali Farag. Hierdoor staat er voor het eerst sinds mei 2017 een niet-Egyptenaar bovenaan de mondiale squashranglijst voor mannen.

De 29-jarige Nieuw-Zeelander verhuisde in 2014 als de nummer 99 van de wereld naar Nederland en is sindsdien woonachtig in ons land.

In de laatste acht jaar klom Coll gestaag op de ranking van de Professional Squash Association (PSA) en veroverde hij diverse titels op de PSA World Tour. In augustus doorbrak hij de hegemonie van Egypte tijdens de toptoernooien door de prestigieuze Allam British Open op zijn naam te schrijven. In november en december won hij vervolgens ook de Canary Wharf Classic in London en CIB Squash Open Black Ball in Cairo. Hiermee legde hij de basis voor zijn machtsovername op de wereldranglijst.

“Het is zeer speciaal om de nummer één van de wereld te zijn. Ik heb dit altijd als ultiem doel gehad en heb daarom onder meer op jonge leeftijd de keuze gemaakt om te verhuizen naar Nederland. Mijn job is echter nog lang niet klaar. Ik heb nog heel veel te winnen en zal de komende periode net zo hard blijven werken als de afgelopen jaren” aldus Coll, die vanavond in Chicago de halve finales speelt van de Windy City Open.

Niet alleen in het internationale profcircuit is de ‘Kiwi’ succesvol. Ook voor ‘MeerSquash slaat hij de zeges bij elkaar. Sinds 2017 heeft Coll niet meer verloren in de Nederlandse squasheredivisie.

Dit seizoen won Coll beide duels die hij speelde in de hoogste divisie van de nationale squashcompetitie. Mede hierdoor staat ‘MeerSquash na drie wedstrijden tweede. Speelronde vier staat morgen (woensdag 2 maart) op het programma. De Hoofddorpers spelen dan in Amsterdam tegen Squash City zonder hun vaste kopman. De Zwitser Nicolas Mueller (PSA-26) is zijn vervanger. Ook Dylan Bennett en Bart Ravelli komen in actie voor ‘MeerSquash dat met een zege een belangrijke stap kan zetten richting de Play-Off.

advertentie
advertentie