De padelbanen komen naast het hoofdveld te liggen.
De padelbanen komen naast het hoofdveld te liggen. Pr

PadelPark21 droom van drie vrienden

Overig

HAARLEMMERMEER Er gloort licht aan de horizon voor het honkbalcomplex in Hoofddorp, thuishaven van honkbalclub Pioniers. Naast het hoofdveld worden 6 padelbanen gerealiseerd. “Het wordt een eigen vereniging onder de naam PadelPark21”, vertelt Danny van der Doe met trots. “Opening is in de tweede week van september.”

Samen met twee vrienden is de Vennepse sportfysiotherapeut één van de initiatiefnemers van PadelPark21. “Tijdens de corona pandemie moest ik een aantal keer mijn praktijk sluiten”, begint Van der Doe, eigenaar van Doe Fysiotherapie. “Daardoor had ik geen inkomsten, maar de kosten liepen wel gewoon door. Dat zet je aan het denken. Dit wil ik niet nog een keer.”

De vrienden staken hun koppen bij elkaar. Zelf fervent padelspelers kwamen zij met het idee padelbanen te exploiteren in Haarlemmermeer. “Er zijn al wel padelbanen in Haarlemmermeer, maar allemaal ondergebracht bij een tennisvereniging. Dat willen wij nou juist niet”, vertelt de Venneper vrij stellig. “Na wat gebrainstormd te hebben, zijn we naar de gemeente gestapt met onze ideeën.”

ETO De gemeente bracht het drietal vervolgens in contact met stichting ETO. Die stichting exploiteert het honkbalcomplex waar de gemeente jaarlijks 250.000 euro in pompt om de boel draaiende te houden. Via een wijziging in de statuten wil de stichting het honkbalstadion weer rendabel maken. ETO wil met aanvullende activiteiten meer inkomsten genereren.

“Eenmaal aan tafel met ETO ging het snel”, gaat Van der Doe verder. “De benodigde leisure vergunning zorgt ervoor dat we aan de slag konden. Op de plek waar straks de banen komen ligt al een fundering.” Deze is bij de bouw van het honkbalcomplex neergelegd. Het was ooit de bedoeling de Major Leaque Baseball en het WK naar Hoofddorp te halen. Zo kon het stadion snel uitgebreid kunnen worden met meer tribunes.

Dat kan Dick Nijenhuis beamen. Hij is lid bestuur Stichting ETO en mede verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat het honkbalcomplex weer rendabel wordt. “Wij hebben het mooiste sportpark in de wijde omgeving”, aldus Nijenhuis “De koppen staan dezelfde kant op, dit is een geweldige kans om straks bijvoorbeeld ook in de winter meer traffic te genereren op het complex.”

MOMENTUM Ondanks de toegezegde medewerking van de gemeente Haarlemmermeer liep de realisatie flinke vertraging op. De vergunningen problematiek is de initiatiefnemers een doorn in het oog. Van der Doe: “Wat ons betreft had er al lang gespeeld kunnen worden op de baden. Met deze vertraging hebben we het momentum eigenlijk gemist. Het hele zomerseizoen is straks al voorbij.”

Toch is het enthousiasme niet minder. “Bezoekers kunnen straks, naast de zes padelbanen, gebruik maken van faciliteiten die al aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kantine en de kleedkamers. Met PadelPark21 proberen we echt het gevoel van een eigen vereniging te creëren. Door middel van een lidmaatschap gaan we mensen aan ons binden die vervolgens hier kunnen spelen, en in een competitie met andere verenigingen. Ook de mogelijkheid om via pay en play een baan te huren is mogelijk.”

De drie vrienden ondernemen straks samen Stichting ETO het PadelPark21. Voor Danny van der Doe is er een construerende rol weggelegd. “Als sportfysiotherapeut en tenniscoach heb ik voldoende feeling en kennis om straks lekker aan de slag te gaan bij PadelPark21. Eigenlijk duurt het me al veel te lang voordat we open gaan”, besluit de enthousiaste ondernemer.

Door Ton Dijkstra

advertentie
advertentie