Padel is nu ook onderdeel van Kikkers Open '22.
Padel is nu ook onderdeel van Kikkers Open '22. Pixabay.com

Padel en tennis tijdens Kikkers Open ‘22

6 juli 2022 om 13:00 Overig

NIEUW-VENNEP Kikkers Open ‘22 komt er weer aan. Het toernooi bij tennisclub De Kikkers, van 25 tot en met 31 juli, is al jaren een vast moment in menig tennisliefhebber zijn of haar agenda. Het is geliefd en een wijd en spreid bekend toernooi. Dit jaar heeft de toernooicommissie besloten er een padeltoernooi aan toe te voegen. Sinds september vorig jaar beschikt de club over 3 padelbanen.

“De sport groeit enorm”, vertelt Bartho Verharen, hij bestuurslid en voorzitter van de padelcommissie bij TC De Kikkers. “Nu we drie prachtige banen hebben is het goed om het padellen onderdeel te maken van Kikkers Open ‘22. Om mee te mogen spelen moet je wel lid zijn van de KNLTB. Sterker nog, als je zuiver een toernooi lidmaatschap hebt, kun je ook meedoen.” 

Kikkers Open is van oudsher een dubbeltoernooi en padel is bij uitstek een dubbelspel. “Dat past dus prima. De padelbanen liggen apart van de tennisbanen, maar vullen elkaar prima aan. Op deze manier hopen we nog meer reuring op het park te krijgen. Je kunt overigens ook gewoon aan beide toernooien meedoen. Net als het tennistoernooi wordt er de hele week padel gespeeld.” Bij genoeg inschrijvingen is het voor de organisatie mogelijk om leuke poules te maken en iedere deelnemer minimaal twee keer padel te laten spelen. 

“In het finaleweekend organiseren we een toernooitje voor ‘padel fanatics’. Een uitgelezen mogelijk om met deze nieuwe sport kennis te komen maken. Om mee te spelen hoef je geen lid van de KNLTB te zijn.” Tevens is het voor niet leden mogelijk padel clinics te volgen. 

Om de sport nog meer onder de aandacht te brengen heeft Verharen vier grote wereldspelers gestrikt om in het laatste weekend een aantal demonstratiewedstrijden te geven op het tennispark aan de Oosterdreef 28 in Nieuw-Vennep. “Die spelen echt op hoog niveau, spelers afkomstig uit Spanje en Argentinië. Kijk voor de juist speeltijden op www.tcdekikkers.nl. Inschrijven voor de toernooien kan via toernooi.nl. We hopen op mooi weer en veel deelnemers”, besluit Bartho Verharen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie