Afbeelding
Pixabay.com

‘MeerSquash begint nieuw seizoen met zege

29 september 2022 om 14:22 Overig

HOOFDDORP De squashers van ‘MeerSquash zijn het nieuwe eredivisieseizoen woensdag begonnen met een overwinning. In Amsterdam werd promovendus Frans Otten Stadion met 9-6 verslagen.

Bart Ravelli en Paul Coll zorgden in de Nederlandse hoofdstad voor de winst voor de Hoofddorpers. In het openingsduel van de avond, wist Ravelli op ervaring en karakter zijn jongere tegenstander Stan Al ternauwernood van zich af te houden: 5-11, 11-8, 11-7, 1-11, 11-8.

Vervolgens stelde kopman Coll, de nummer twee van de wereld, de zege veilig door in een mooie partij de Egyptenaar Youssef Soliman (PSA-12) te verslaan. Het werd 11-5, 12-10, 6-11, 11-6.

Nieuwkomer Thimi Christiaens kon daarna zijn debuut voor ‘MeerSquash niet opluisteren met een overwinning. In de slotpartij moest de jonge Belg op het centercourt in Amsterdam zijn meerdere erkennen in de Egyptenaar Omar Abdel Meguid: 6-11, 8-11, 1-11.

Door de zege staat ‘MeerSquash na één gedeeld derde in de SBN-Eredivisie. Volgende week woensdag (5 oktober) staat de tweede wedstrijd gepland in de hoogste divisie van de Nederlandse squashcompetitie. De Hoofddorpse squashclub speelt dan thuis tegen Coulisse/Twente.

De vrouwen van ‘MeerSquash beginnen een week later aan het seizoen met een uitwedstrijd tegen RIXAX Squash Almere.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie