Mervin Gario toont de bal waarmee Bakker de 2-1 mogelijk maakte.
Mervin Gario toont de bal waarmee Bakker de 2-1 mogelijk maakte. Jos van Rooijen

Meerlease Pioniers sleept alsnog de winst binnen

19 augustus 2018 om 21:47 Sport/sport

HOOFDDORP De honkballers van Meerlease Pioniers hebben het eerste deel van de reguliere competitie op waardige wijze afgesloten. Thuis werd het 9-8 tegen HCAW nadat de ploeg uit Bussum nog tot in de eerste helft van de negende inning met 8-5 (via onder meer 7-2) had voorgestaan. Tyler Boersma sloeg de verlossende honkslag in de tiende gelijkmakende inning – Brian Raap liep de 9-8 binnen. Hoofdcoach Mervin Gario zette maar liefst vijf verschillende werpers in in deze goed bezochte thuiswedstrijd met zelfs een serie van vier keer 4 wijd inclusief twee keer schijn. Het werpdrama voltrok zich in de zesde inning en leverde HCAW vier punten op.

Die zesde inning eindigde daarom met een tussenstand van 2-6 en daarmee leek HCAW al heel dicht bij de tweede overwinning in het drieluik. Zaterdag werd namelijk met 2-0 gewonnen. Henrique maakte er met een homerun nog eens 2-7 van waarna nog weinigen iets gaven voor de winstkansen van de thuisclub. Die verraste echter vriend en vijand met 3 punten in de gelijkmakende achtste inning waardoor het plots 7-5  stond. HCAW scoorde vervolgens in de laatste inning 8-5 waarna Meerlease voor een soortgelijke bijna onmogelijke opdracht stond: minimaal 3 keer scoren om er een verlenging uit te slepen.

Dat lukte waarna inning 10 gespeeld moest worden. Werper Wicklert gaf niets meer weg, waarna het aan de Hoofddorpers was om te scoren. Dat lukte via Tyler Boersma die de bal ver genoeg het veld in sloeg waardoor Brian Raap kon scoren. Het stadion ontplofte bijna – de dug out is wellicht nog nooit zo snel leeggestroomd. Boersma werd van alle kanten bedankt en kreeg zelfs een bak ijswater over zich heen.

Door de winst is Meerlease Pioniers definitief zesde geworden en begint daarom donderdag de play-offs thuis tegen Quick Amersfoort. In het laatste onderlinge drieluik wonnen de Hoofddorpers drie keer. Wedstrijd begint om 19.30 uur.

Hoofdcoach Gario zette maar liefst 5 verschillende werpers in.
Raap scoort de 9-8. Boersma kijkt toe vanaf honk één.
De dug out stroomt leeg na de winst op HCAW.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie