Felicitaties na de winst van 6-2.
Felicitaties na de winst van 6-2. Jos van Rooijen

Meerlease met 4-15 aan de kant gezet in play-offs

Sport/sport

HOOFDDORP Meerlease Pioniers heeft zondag duidelijk twee gezichten laten zien in de play-offs tegen Quick Amersfoort. Gestart werd met een duidelijke 6-2 winst, de voor zondag geplande wedstrijd die daarna volgde eindigde in 4-15. Maandagavond kunnen de Hoofddorpers zich nog wel revancheren, want dan moet wedstrijd twee gespeeld worden die op zaterdag werd afgelast.

Meerlease Pioniers heeft bij de start van de play-offs niet alleen last van de regen, de honkballers hebben ook last van zichzelf. Zeker als je kijkt hoe zondagmiddag rond 12.30 uur het vervolg van de vrijdagavond gestaakte wedstrijd werd uitgespeeld (bij een tussenstand van 4-0). Die verregende wedstrijd had Pioniers duidelijk de overhand en gaf werper Huijer de gasten nauwelijks een kans, op zondagmiddag stond er ineens een heel ander team waar het ontbrak aan concentratie en vechtlust. Het team straalde meer iets uit van 'dit doen we wel effe' dan een team dat wilde vechten voor twee winstpartijen op een rij.

Amersfoort tapte duidelijk uit een ander vaatje. Dat leek de verlenging min of meer weg te geven, om vervolgens in de echt voor zondag geplande wedstrijd vol gas te geven. Met succes. Want onder leiding van werper Valdez werd op een sfeerloos tweede veld (veld 1 was afgekeurd als gevolg van de regen) al snel duidelijk dat de Hoofddorpers er veel te makkelijk over dachten. Het effect liet zich duidelijk zien in het scoreverloop dat eindigde bij 4-15.

Door deze puntendeling (1 winst, 1 verlies) staat Pioniers op een derde plaats, boven het op de laatste en vierde plaats staande Silicon Storks. DSS leidt na twee winstpartijen op datzelfde Storks.

Topoverleg tijdens de tweede thuiswedstrijd.
Op veld 2 startend werper Alexander Valdez.
advertentie